Am reusit sa vad doar jumate din Ed Wood (e oribil sa nu mai poti fi in stare de oboseala sa vezi un film pana la capat).
M-am prapadit de ras inca de la generic, ale carui credite am inteles ca au fost mai scumpe decat toate filmele lui Ed Wood la un loc. Creditele sunt de fapt numele scu;ptate pe pietre de mormant. Caracatita aceea imensa de la inceput este absolut hilara, iar umorul involuntar al personajului Eddy pur si simplu m-a cucerit.
Imi place amestecul de comic si dramatic ca ingrediente ale aceluiasi personaj, totul este atat de neasumat si de inconstient incat ramai perplex si te intrebi: God, he really means that? Este posibil asa ceva?
La fel de dramatic in comic este si Bela Lugosi, atat de terminat incat accepta sa joaca intr-un film cu un transsexual. Neadecvarea este atat de stridenta (ce cauta Dracula intr-un film cu homosexuali si transsexuali?) incat te bufneste rasu-plansu'.
La nivelul autorului (Tim Burton) ironia este atat de libera incat oricat ar fi exagerat in sensul asta, tot ar fi ramas credibil. Fie ca e in cantitati mici sau mari, prostul gust este foarte bine scos in evidenta.
To be continued.
|