View Single Post
Old 06 Mar 2010, 23:13   #58
marius_em
Guru

marius_em

Originally Posted by buticut:
Relatia intre ea si Mad Hatter e bine construita
Am simtit putina tensiune sexuala aici. Neelucidata in nici un fel insa, poate Burton nu a avut tupeu, sau nu a avut timp.

Lupta e pretextul de care aveau nevoie pentru ca Alice sa fie acolo - ar fi fost sec ca Alice sa se intoarca in Underland doar sa ii vada pe toti la fata,fara sa aiba vreo misiune de indeplinit.
Adica treabuia sa fie ca daca nu era, nu putea fi.

Alt lucru care mi-a placut a fost ca nu au pulsat pe ideea de "It was all a dream". Cand Alice revine, are inca pe brat zgarieturile de la Bandersnatch si il recunoaste pe Absolem in postura de fluture. Cand Palarierul mentioneaza faptul ca odata plecata de acolo va uita de ei,ma temeam ca asa se va intampla,dar din fericire nu a fost cazul.
Pe mine chestia asta m-a zgariat putin, mi s-a parut ca filmul isi pierde din semnificatie. Si asa avem o aceeasi Alice la sfarsit, ca la inceput, fara nici un fel de evolutie, doar un confidence boost, acum o mai punem si intr-un plan oarecum secund. Underworld nu mai e despre ea, despre maturizarea ei, despre lectia ei de viata. E un taram de sine stator, si Alice e doar un personaj, printre altele atatea, si filmul devine ceea ce ai zis tu ca nu a devenit, un Mad Hatter in Wonderland, or whatever. Asta e cam contrar si povestii originale. Si ultrima faza, cu fluturele Absolem... yack!... Asta sigur, 100%, i-a fost bagata pe gat lui Burton. Eu am impresia ca de la un anumit punct in film, Burton nici nu s-a mai prezentat pe platou, si au venit baietii de la Disney si l-au umplu cu clisee specifice.

La capitolul tehnic sta excelent. Nu are rost sa il comparam cu Avatar, doar pe considerentul 3D, pentru ca Avatar a ridicat stacheta la un nivel ridicol de inalt. Ar trebui macar sa faca parte din acelasi gen pentru o comparatie ca lumea.
3D-ul e la nivelul lui Avatar. Nu-mi bat capul cu cate reflexii se vad in ochii nu stiu cui, sau nu stiu ce alte detalii din asta, pentru mine a aratat foarte bine, si impresia a fost aceeasi ca la Avatar.

Overall, Burton inca nu si-a pierdut sclipirea, filmul e solid,magic,interesant,minunat chiar, dat fiind faptul ca se bazeaza pe niste carti atat de des folosite in adaptari,incat nici nu a apucat praful sa se puna pe ele. E greu sa vii cu ceva nou intr-un teren pe care au mai pasit multi inainte si totusi reuseste sa ii aduca o oarecare prospetime, chit ca mi-e dor de o poveste de a sa originala, precum Edward Scissorhands.
Ei, as! Filmul are ca setup cartea, dar nu are aceeasi poveste. Ia personajele, ia locatia, ia ideea, dar mai departe, tot ce se intampla e la cheremul scenaristului. Daca ai simtit ca nu e chiar original, poate e pentru ca nu e, nu pentru ca ar fi cartea nu stiu cum. Putea sa faca absolut orice vroia cu Alice. A facut ce-ai vazut.

Filmul e cu siguranta un Disney, se vede foarte clar asta.
Dar e un Burton? Poate unul timid de tot.

Oh da, inca un lucru pe care am uitat sa il mentionez.Publicul a fost foarte receptiv la film, sala radea in hohote la majoritatea secventelor cu Mad Hatter,March Hare si Red Queen si la sfarsit chiar am aplaudat cu totii. In ambientul potrivit parca si entuziasmul tau creste considerabil.DAR DAR,UN MARE DAR!!!

In Iasi, Vineri, la 19:45, sala plina. Nu prea multe rasete. Am numarat 6 care s-au ridicat si au plecat in timpul filmului. Nu stiu din spatele meu daca au mai fost. La sfarsit nu a aplaudat nimeni.

Ar trebui interzis accesul minorilor intr-o sala preponderent plina cu adolescenti/adulti.

Mie adolescentii mi se par cei mai nesuferiti intr-o sala de cinema. Cu copii m-am obisnuit, si sunt chiar draguti. Dar adolescentii se poarta exact la fel. Si ei nu sunt la fel de draguti, ca nu au falcile alora mici. Si filmul a cam fost pentru copii, desi nu ar fi trebuit sa fie. Ciudat, nu?

P.S. Pitbull, Sweeney a fost chiar foarte tare. E musicalul meu preferat. Daca ar fi sa compar filmul asta, atunci as zice Planet of the Apes. Filmul e bun pentru ce vrea sa fie, Planet of the Apes, e un SF cool, Alice un disney pentru copii, cu fluturasi la inimioara. Dar e atipic pentru Burton. Sau poate asta e noul tipic pentru el.
marius_em is offline   Reply With Quote sendpm.gif