View Single Post
Old 04 Mar 2010, 16:59   #15
marius_em
Guru

marius_em

Eu il stiu de Zeno, din engleza. Dar ai dreptate, e Zenon la noi.
Stiu ca a fost sofist, dar asta nu inseamna ca nu e un lucru interesant. Si paradoxurile sale au fost contrazise matematic, dar nu filozofic. Adica s-a ajuns la explicatii care sa implice dilatarea timpului pentru a le contrazice. In fine, era doar o idee, care mie mi-a placut cum a fost pusa. Zeno/Zenon asta ar fi un personaj bun de un film.

In rest, nu stiu despre cine vorbesti, dar chiar, ce inseana sa fii? Ce inseamna existenta? Si cu astea se leaga ce inseamna si viata dupa moarte? Si cum se explica acel taram etern, fara timp? Daca nu e timp, practic nu e nici o miscare, nu e nici un eveniment. Iar daca exista evenimente, adica ma lafai prin paradis, inseamna ca exista timp.

Si nu cred ca topicul asta e mai serios decat ala despre sex. E un topic de cafenea, in care poate mai venim cu idei. Eu am citit multe idei interesante de filozofie, religie, teorii stiintifice dupa ce mi s-a trezit interesul aici, pe cinemagia.

Soricica, poza ta imi aminteste de cum ar arata omul reprezentat 4d (adica 3d plus timp). Eram la un curs despre fractali, si veni vorba si despre teoria haosului, si apoi despre dimensiuni, si ne-a spus profu' si despre imaginea asta a vietii unui om, de la nastere pana la moarte, care m-a frapat. Practic e o rama, incolacita pe toata suprafata pe care a parcus-o, mai ingusta la capete, si mai grasa la mijloc.
marius_em is offline   Reply With Quote sendpm.gif