Originally Posted by illotempore2002:
Altel, foarte frumos filmul. La fel cum a mai spus cineva aici, povestea e extrem de puternica prin claritate. Totusi, cateva detalii mi-au scapat, poate ma ajutati: de ce tony, atunci cand relanseaza intr-o maniera moderna caravana, in centrul de shopping al unui oras cosmopolit si o invita pe doamna aceea trecuta dupa oglinda, prima din serie, de ce o invita la moarte?
|
Proaspat vizionat,tocmai ce am ajuns de la cinema (unde,apropo,am inghetat de frig)! De obicei mai cuget oleaca la filme pana sa incep sa scriu despre ele, dar o sa fac acum o mica exceptie. Filmul a fost intr-adevar fascinant, o sa imi dea de gandit cateva zile.
Ca sa iti raspund la intrebare,desi nu garantez ca zic bine,la acel moment era pus pariul de 5 suflete - daca persoana alegea calea lui Parnassus, i se oferea lucrul pe care Parnassus credea ca si-l dorea cel mai mult, daca alegea calea lui Mr Nick, isi vindea sufletul. Parnassus a fost inainte un calugar, de aceea incerca sa ii indrume pe oameni spre calea pe care el o considera a fi dreapta (tipul beat caruia ii ofera posibilitatea de redemption, mafiotilor carora li se ofera posibilitatea de a fi violenti intr-un mod constructiv). Insa in peisaj intra Mr. Nick, tentatia care ii abate de la mantuire.
Primei doamne i se ofera posibilitatea de a alege intre un One Night Stand la Motel, ceea ce ar fi insemnat ca sufletul ei ar fi ajuns in mainile Domnului Nick - si nemurire. One Night Stand-ul pentru ea era o dorinta de moment,fiind fascinata de Tony - nemurirea era o dorinta de o viata. Tony o convinge sa nu cada prada tentatiei si o trimite in gondola. Pur si simplu ii da ceea ce isi doreste cu adevarat in subconstient,cel putin asa vad eu asta.
O alta posibilitate la care m-am gandit ar fi ca Tony avea nevoie de un pretext ca sa ii ia toate bijuteriile - ca doar nu ai ce face cu ele "dincolo". Nu avea de unde sa stie ca avea sa ii lase un cec in alb in cele din urma, asa ca trebuia sa isi ia niste masuri de precautie, asigurandu-si niste banuti.