doar un pic, la suprafata
tocmai am iesit de la un film oribil, Caterpillar, despre un tanar ofiter japonez trimis acasa, la nevasta, oribil mutilat in lupta. Cu mainile si picioarele amputate (caterpillar, da?), cu fata arsa, surd, aproape mut si practic incapabil sa mai comunice, ofiterul devine o adevarata corvoada pentru sotia lui, a carei unica mangaiere e respectul aproape superstitios de care dau dovada vecinii din sat. Filmul lui Koki Wakamatsu nu se duce nicaieri, iar excesele (scene sordide si repetate de sex, abuzurile "reciproce" ale sotilor si dese inserturi cu imagini filmate in timpul razboiului), te fac sa te intrebi de ce naiba s-a apucat cineva sa faca filmul asta. Mesajul vine trantit la final: razboiul e rau, iar in WW2 au murit 60 de milioane de oameni. Bleah.
o veste buna: eu cand vreau sa fluier, fluier este pe primul loc in topul centralizat de Screen Daily, cu o medie de 2,9 din 4, urmat de the gost writer cu 2,8 si Apart Together, cu 2.4. Bine, e vorba de voturile a doar 8 critici, nu inseamna mare lucru, dar e totusi semn bun.
azi la pranz o intalnire cu Zhang Yimou, care e foarte mic, foarte zambaret si nu stie boaba engleza

cred ca s-a distrat de minune cand a facut femeia, pistorul si hanul cu taitei (o cronica
aici), iar distractia a continuat cand a vazut reactiile scandalizate ale criticilor.
ieri am mai vazut greenberg, noul Noah Baumbach, cu un Ben Stiller mega-deprimant in rolul unui cvadragenar depresiv (ce coincidenta), neinstare sa depaseasca o alegere gresita facuta in liceu. ma indoiesc ca va veni in romania, desi drepturile sunt deja achizitionate
am mai vazut submarino, noul Thomas Vinterberg, povestea trasa de par a doi frati, unul fost puscarias, acum somer alcoolic, celalalt dependent de droguri. Un accident din copilarie (le moare un bebelus in brate) ii desparte pe cei doi, care se regasesc la maturitate. Povesti separate (pana la un punct) si cu trimiteri destepte de la una la cealalta, dar per total avem de-a face cu o drama care vrea sa-ti dovedeasca cu tot dinadinsul ca unii oameni n-au nicio sansa.