Thread: "Avatar"
View Single Post
Old 05 Feb 2010, 06:16   #625
office20ro
Novice

office20ro

cat despre castiguri ..

Cat despre castigurile filmului, nu prea conteaza cui i-a placut sau nu. Parerile sunt inpartite iar polemicile curg mai tare decat amazonul. Insa fiecare de aici (cateva exceptii), ca si de peste tot, s-au dus sa vada filmul, l-au platit.
Cu tot cu parerea sceptica despre calitatea filmului, s-a mers la film, tocmai pentru curiozitatea de a vedea ce au vazut altii.
Campania de promovare, s-a dus foarte bine, fiind extrem de secretoasa. Tot ce se stia de avatar pana la data lansarii a fost :

- efecte extraordinare, o lume fantastica ce numai Cameron o putea crea (Cameron, pana la data aparitiei filmului a fost principalul element de promovare al filmului)
- scenariu lucrat indelung (10 ani ?!?!)

Imi aduc aminte ca, in urma cu cateva luni pana la lansare, la o conferinta E3, cameron a urcat pe scena si a vorbit 15, 20 min despre avatar, fara sa prezinte macar 1 imagine, scena din film sau jocul ce urmau sa apara. Audienta era plictisita, adormita, frustrata pentru ca nu primeau nimic.
Setea curiozitatii a crescut si mai mult.
Apoi a aparut trailerul - breathtaking -
Premiera.
Primele pareri - de aici s-a scimbat totul. Miliarde de caractere in ziare si pe net, discutii in birouri, pe scara blocului, la scoala. Toata lumea vb despre avatar, si mai ales despre cat de tare se vede pe 3d. (sincer, unde am vazut eu filmul, efectul de 3d s-a aplicat doar pentru 2-3 floricele si o gaza zburatoare.). Imediat s-au agatat toti de succesul avatarului si era musai inclus oriunde (fie de bine sau rau) pentru ca este un win-win situation.
Si apoi lumea a mers ca la circ, fie ca era fan al genulu sau doar curios. Nu a mai contat genul, tipul, subiectul.

Ps: Nu mi-a placut.
office20ro is offline   Reply With Quote sendpm.gif