De ce vorbiti voi fara sa aduceti minime argumente? In primul rand nu stiu unde s-au dus aia 100 de milioane de dolari dar in Romania si in Europa in general s-a facut putina publicitate spre deloc. In afara de reclama cu Coca Cola care nu spunea pre multe nu am vazut.
In al doilea rand, in America, erau indivizi care pe forumurile IMDB se intrebau DE CE NU SE FACE RECLAMA. De ce ? Pentru ca in afara de superbowl si alte reclame generale, NU a existat nimic special pentru Avatar in materie de marketing.
Ce a contat insa a fost AVATAR DAY. Am inteles ca ar fi fost si in Romania ? Nu stiu sigur ca nu eram pe aici atunci. AVATAR DAY a existat peste tot in lume, acolo unde s-a putut. Acel lucru a fost miscarea geniala de "marketing" pentru 99% dintre cei care au fost acolo au fost impresionati de ce au vazut. Gigel a vorbit cu Costel, Costel a luat-o si pe Maricica. Amandoi apoi si-au adus si parintii sa vada ceva ce nu au mai vazut pana acum. Etc etc.
Intr-un sistem normal ar fi avut succesul adecavat ? Cum arata acest sistem "normal" ? Sau consideri normal ca oamenii sa vada drame peste drame peste drame peste drame la cinema si sub nici o forma sa le placa "entertainment"-ul in toate formele sale, de la ridicol la foarte bun? Valorie dupa care tu calculezi acest sistem normal sunt deformate de propiile blocaje pe care ti le impui sau le-ai capatat in timp. Nu vad ce e asa de apreciat la asa ceva insa am observat ca marea parte a acestei comunitati cinemagia se comporta astfel. Mai speciali nu sunteti ci doar puteti cadea in ridicol inventand sisteme "de normalitate" rupte de realitate si conforme doar cu gusturile voastre. Fiecare are limitele lui in ceea ce priveste filmele, muzica, enterainmentul etc dar ma bucur ca nu am ajuns ca unii de pe aici si sper sa nu o fac nici cu trecerea timpului.
Si totusi Pitbull, ai putea sa detaliezi partea cu marketingul si sa imi spui unde si-a depasit marketingul Avatarului rolul de informare ? Nu de alta dar altfel aberezi grav si arunci cu cuvinte aiurea fara o minima justificare. Eu care am fost interesat de filmul asta de doi ani si ceva am vazut in Romania DOAR o pancarta la Movieplex. Pe internet eu am cautat subiecte in legatura cu filmul asa ca nu pot sa spun ca m-am lovit de ele si in afara de Yahoo parca, odata cu lansarea trailerului nu am vazut mare lucru. Unde ai vazut tu de crezi ca te-ar fi influentat daca ai fi fost mai naiv si nu te-ar fi informat ci te-ar fi manipulat(lol).
Inainte sa apara primul trailer nu stia nici dracu de filmul asta. Dupa primul trailer unii au strambat din nas pentru ca se asteptau la Alien sau ceva. Dupa trailer a fost Avatar day, o reprezentatie de 30 de minute, gratis, in 3D. Dupa aceasta s-a ridicat valul de asteptare iar al doilea trailer a fost foarte bine facut. Singurul lucru in plus fata de Sherlock Holmes sau alte filme din aceasi perioada a fost faptul ca au aparut acele featturetes pentru ca filmul a avut ce arata si pentru ca nu putea sa faca acelasi lucru pentru Holmes si sa aiba o "replica desteapta" din film. Dar si acele featturete iti prezentau personajele si cam atat. Informau si nimic altceva. Faptul ca oamenilor le-a placut ce au vazut este o alta discutie si cumva asta nu iti place tie, ca le-a placut si nu ca aia au informat. Cumva trebuia sa nu le placa. Pai de ce dracu` te mai duci la film daca nu iti place ce vezi ?
Personal cred ca am urmarit lansarea filmului in cele mai mici detalii de un an. Nu a fost greu ci erau doar cateva site-uri de informare. Sunt sigur ca cei care vorbesc acum de marketing habar nu au despre ce vorbesc si iau totul dupa ureche pentru ca daca ar fi urmarit cu adevarat marketingul filmului ar fi vazut ca nu a fost nimic special si ca nu a fost o revolutie in domeniu. Astfel pseudo-criticii de marketing ar fi inteles ca filmul ruleaza si acum pe baza gurii poporului si pe baza "premiilor" pe care le-au luat, Globul de Aur mai exact.
Este Avatar ceva nou ? Da
Este tehnologia din Avatar o evolutie si o mini revolutie in materi de aspect general ? Da
Este integrarea live action-ului cu CGI facute perfect ? Nu dar in 99% din cazuri este.
Este 3D-ul din Avatar bine realizat ? Da insa nu pentru cocalari care vor sa le fie aruncate cutite in fata.
Este Avatar un "blockbuster" ? Da.
Sa presupunem ca marketingul a fost special sau ce dracu` a fost el (desi e o tampenie):
A mintit sau a informat prost publicul ? Nu.
A distorsionat lucrurile ca sa ii prosteasca pe cei care se duc la film ? Nu
Atunci unde este problema ? Pai problema e ca foarte putini de pe aici au vreo legatura cu industria cinematografica din America sau o urmaresc printr-un tub ingust si asta nu-i un lucru de rau sau ce poate fi incriminat insa tupeul si ignoranta de care dau dovada cand incearca sa vorbeasca despre ce este in afara campului lor vizual este absolut jenant. Mai jenant insa este si cand se iau in brate unul pe altul altfel formand incet incet un cerc de snobi care este greu de patruns.
Sondajul ala in legatura cu oscarurile este amuzant, pentru ca IB este apreciat asa de tare in defavoarea altor filme. Pentru ca IB are un fir liric asa de bun incat fondul a depasit forma, lol.