View Single Post
Old 02 Feb 2010, 11:43   #91
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

draga gloria,

poftim - iti vbesc 'la pertu', pt k am inteles k in 'newspeak' este mai 'respectuos' (!) asa decit cu dvs (dar sa stii k 'duduie' nu are nimic peiorativ! este, intr-adevar, mai desuet - dar mie-mi place sa fiu desuet! - si nu inseamna nimic altceva decit domnisoara...)
si-n +, ai fost si la ziua mea for chrissake - remember?

probabil k, in valmasagul de umori & pareri pe care trecerea mea pe un forum le stirneste invariabil (n-am niciun merit - e vba pur & simplu de o aroganta pe care mi-o asum), anumite lucruri n-au putut fi bine deslusite.

n-are rost sa-ti mai spun cum stau lucrurile intre mine si columbeanu mihnea zis 'pitbull', le stii f bine.
in acelasi timp, nu pot sa nu intru pe oricare site (forum sau blog) unde este invocat numele meu pt a-l apara de ofensa (atunci cind e cazul) sau a preciza anumite lucruri, in spiritul adevarului & al exactitatii...
o fac, fireste, in virtutea reputatiei pe care mi-am cistigat-o (& care nu poate fi contestata decit de rauvoitori si/sau persoane frustrate & complexate) & care se leaga, inevitabil, de un nume care - nu peste mult timp - va fi asociat cu o cu totul alta indeletnicire... nu neaparat mai lucrativa (din fericire nu tbuie sa-mi pun probl asta, fac lucrurile din placere), cit mai ferita - sa zicem - de un anumit populism sau vedetism (am fost consternat sa citesc k unii ma considera 'vedeta'! n-am afirmat nicaieri, niciodata acest lucru, mi se pare de un maxim prost gust - si-n +, in romania, de-a dreptul ridicol! nu, termenul exact - tin f mult la exactitate! - este notorietate. inkid paranteza)

deci - k sa n-o mai lungesc: ce reprosez eu acestui forum:

1 faptul k nu pune o botnita mai ferma spumelor cu care ma improasca - de la distanta, slava domnului: argentina e totusi departe - numitul 'pitbull', prin contraveritati usor demontabile, calomnii flagrante & o vizibila voluptate a minimalizarii.
in acest 'registru', stupiditatile (gen: k l-as fi votat pe geoana/prostanacul pt k 'lucrez la patriciu'! asta e colosala - de park patriciu ar sta cu mine (sau cu oricare dintre miile sale de angajati) in cabina de vot cind se pune stampila si doi: eu nu mai lucrez la trustul respectiv din nov. anul trecut, am votat in primul tur la buenos aires, in al doilea la new york... & nu, n-am votat cu 'prostanacul'!) - stupiditatile, ziceam, stau cot la cot cu contraveritatile (precum cea de mai sus) & minimalizarile vadite, din ratiuni usor de inteles (gen: 'le mai nimereste si el' - si mihai fulger, si andrei cretulescu au scris, respectiv spus k verdictele mele - din ult carte, '4 decenii, 3 ani si 2 luni cu filmul ro' -, sint inatacabile, putind fi luate drept canon! sau: 'aparat critic mediocru' - nu stiu ce e aia 'aparat', nu am asa ceva in casa, dar dk e vba dspr paradigmele pe care le folosesc in discutarea unor filme, acestea, da, sint filozofice, nu (doar) cinematografice - & artistic-conceptuale intr-un sens larg (eu includ filmul in ceea ce se numeste 'vizualitate', termen inspirat de scrierile lui walter benjamin & ajuns la zi prin contributiile unor importanti teoreticieni ai imaginii = paul virilio, slavoj zizek, victor burgin etc); sau: 'e undeva pe la mijloc', adik mediocru (wishful thinking!), in conditiile in care - cum am aratat prin linkurile postate - sint singurul critic roman care publica in mod constant in reviste precum 'cahiers du cinema' & 'film comment', sint invitat sa conferentiez dspr cinema-ul romanesc la lincoln center, universitati de prestigiu (pittsburgh, humboldt etc) sau teatrul national, am carti premiate (ba kiar, de un ucin caruia i-am trintit usa!) & votate - de catre critici de prestigiu - printre cele mai bune ale anilor respectivi, recomandate de nume de mare autoritate in spatiul cultural romanesc precum andrei plesu, h-r patapievici, cristina corciovescu...
asta sa fie 'mediocritatea' la care face referire nestapinitul vostru coleg/angajat sau ce-o fi?? pai atunci, le-o doresc si altora

2 faptul k nu pune o botnita permanenta unor neica-nimeni agresivi & obraznici precum 'nume' & 'suspect de bizar'. faptul k acestia colcaie nesanctionati pe cinemagia este motivul principal pt care au plecat de aici useri civilizati & cultivati, in timp ce altii - la fel k ei - ink 'naveteaza' intre acest forum si cinematograf...

dar se vede treaba k unii ii incurajeaza - in fond, cum ar putea 'straluci' ei, dk nu in comparatie cu niste paraziti ai forumului ale caror 'contributii cinefile' sint icnetele & spumele ignar-animalice?

ps restul calomniilor (marca 'keepwalking') nici n-are rost sa le comentez; nu exista niciun 'blestem' la adresa dragomarei pe ac forum! cit dspr 'sentimentele crestine' - constat k unii, care fac mare caz de ele, se comporta fix la antipodul lor; eu, cel putin, nu sint ipocrit & declar deskis k ma revendic de la cu totul alta traditie - aceea a cinicilor antikitatii grecesti, de la machiavelli, talleyrand & nietzsche.

Last edited by Alex Leo Serban : 02 Feb 2010 at 11:50.
Alex Leo Serban is offline   sendpm.gif