Sunt vreo 3-4 topicuri dedicate lui Woody Allen, cred ca ar avea un anume sens sa le unim, ce ziceti?
Asta pt ca am revazut aseara Stardust Memories, in mod sigur am mai scris pe undeva despre el.
Desi lui Allen ii place sa se pupe in fund foarte mult in filmele sale, treaba e ca nu ma deranjeaza deloc. Are de ce sa se pupe in fund si sa se rasfetze.
Cea mai frumoasa parte a filmului este inceputul lui: dark, sumbru, pesimist, morbid. Un tren al suferintei in care personajele plang in hohote, se uita in gol, sunt blocate intr-o imposibilitate impusa de insasi viata, trenul al caror calatori sfarseste la o groapa de gunoi. Extrem de hazos momentul in care producatorii socati si dezamagiti ii fac "scandal" lui Allen pt ca si-a pierdut mintile cu un astfel de film, total neamuzant. oamenii nu vor realism, mai ales cei din Kansas City, pt ca au parte de realism in fiecare zi, ei au nevoie sa se amuze.
Dar Woody Allen se vaita, este ce stie sa faca cel mai bine, pe langa filme: s-a saturat sa faca filme comice, vrea sa faca un film serios pt ca in lume exista atata suferinta care trebuie comunicata si este foarte nedrept si aberant sa faci comedii.
Din acest moment, circa 10 minute de la inceputul filmului, totul se transforma intr-o comedie marca Woody. Tragi-comic, cu toate anxietatile bine-cunoscute, paranoia, angoase, sclifosiri, ifose delicoase

. urmeaza un val de femei care au intrat si au iesit din viata lui dintre care se remaca frumoasa Charlotte Rampling (joaca si in Asphalt tango, btw) si Jessica Harper (o puteti admira in Suspiria, eroina principala a lui Dario Argento, cu o frumusete ciudatzica dar acaparatoare, insa cu un talent evident).