Lake Mungo - probabil cel mai original si spooky film al acestui Fest. Secretul cred ca sta in formatul pe care il are, fake documentary, care da intregului film un aer de realism (nimic nou sub soare, insa, si de aceasta data, efectul este scontat); de asemenea, comportamentul personajelor devine mult mai plauzibil in acest format de documentar, fie el si fals...
Cele mai terifiante secvente mi s-au parut cele in care ne sint prezentate fotografii (a la Blow Up) ori cadre inghetate, care, pe masura ce sint zoom-ate, devin tot mai terifiante, releva tot mai mult - este principala (si cea mai eficienta) modalitate de a creea tensiune in film.
Este un film anticlimatic deoarece, dupa ce reuseste, in prima parte, sa acumuleze o doza semnificativa de tensiune mergind pe un anumit fagas, face o intoarcere de 180 de grade pe la jumatate... Nu o sa dezvalui acum plot-ul, pentru a nu strica surpriza celor care nu l-au vazut inca... Exista un moment scary as hell spre final, care, recunosc, a avut efectul scontat in cazul meu...
Recomand sa-l vedeti cit mai curind pentru ca hienele de la Hollywood au pregatit deja remake-ul, pentru 2011...