View Single Post
Old 31 Jan 2010, 14:28   #26
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by manwithamoviecamera:
ciudat mod de a aprecia valoarea unei cronici dupa marime. mai ales ca sunt cronicari care exagereaza cu aceasta marime [sic! adica mare si bleaga], iar cititorul grabit nu apuca sa faca o baie de paragrafe si sa devina, mai curat, mai deshtept. de aceea, unele publicatzii cer un anume numar de paragrafe, etc, totul e chestie de marketing. si als nu scrie, sau nu scria doar in anumite reviste, presupun ca nu i-ai cumparat nicio carte despre cinemaul european sau romanesc, iar precum am zis, gorzo a invatzat multe de la als, si nu poate fi decat onorabila comparatzia intre cei doi mari critici si prieteni. la fel de onorabil e ca elevul mai tanar si din ce in ce mai mediatizat, cel putzin pe acest forum, sa devina cunoscut unui public <<precoce>, educat cu avataruri si 3duri.

N-am zis ca valoarea unei cronici o apreciez (numai) dupa marime, dar e si asta un criteriu. Daca cititorul e grabit, e strict problema lui; pentru mine, cu cat sunt mai vaste, cu atat e mai bine. Marketing sau nu, de aici in colo nu mai e vorba de calitate. De presupus - ca orice presupunere nefondata- ai presupus prost. Chiar am terminat recent "De ce vedem filme" . Eu n-am spus ca nu se pricepe in ale criticii si ca e slab. Am spus ca nu e printre preferatii mei pentru ca majoritatea articolelor sale sunt prea facile; sigur sunt familiarizat si cu analizele mai extinse din revista HBO sau cu -aproape- eseurile din "ID" ; acolo imi place.
Federico is offline   sendpm.gif