Originally Posted by Federico:
Pai da, dar el isi permite (ii permite spatiul) .
|
ciudat mod de a aprecia valoarea unei cronici dupa marime. mai ales ca sunt cronicari care exagereaza cu aceasta marime [sic! adica mare si bleaga], iar cititorul grabit nu apuca sa faca o baie de paragrafe si sa devina, mai curat, mai deshtept. de aceea, unele publicatzii cer un anume numar de paragrafe, etc, totul e chestie de marketing. si als nu scrie, sau nu scria doar in anumite reviste, presupun ca nu i-ai cumparat nicio carte despre cinemaul european sau romanesc, iar precum am zis, gorzo a invatzat multe de la als, si nu poate fi decat onorabila comparatzia intre cei doi mari critici si prieteni. la fel de onorabil e ca elevul mai tanar si din ce in ce mai mediatizat, cel putzin pe acest forum, sa devina cunoscut unui public <<precoce>, educat cu avataruri si 3duri.
Originally Posted by Windom:
Originally Posted by manwithamoviecamera:
in general se vede ca aceia care nu stiu ce sa voteze, voteaza mai multzi. parerea mea e ca habar n-au ce voteaza dar sunt numai catziva useri parca trezitzi din somn, nobody gives a damn.
*federico, si gorzo <<povesteste>> actiunea, destule din film, la cate filme exista, e si necesar, de aceea sunt si trailere, si reclame, etc.
|
Tu daca maninci si mere si portocale si banane, asta nu inseamna ca nu stii ce vrei (cel putin asa banuiesc  ). Pur si simplu, iti plac toate trei...
Am votat pe Andrei Cretulescu pentru ca imi placeau foarte mult cronicile lui inca de pe vremea cind citeam Republik si Revista HBO si il consider un cronicar foarte ok. Alex Leo Serban a fost al doilea om care mi-a stirnit interesul pentru critica de film (dupa Tudor Caranfil - care cred ca era mult mai indreptatit decit CTP sa primeasca un loc in poll, by the way), iar pe Mihnea Columbeanu il citesc de cind am dat peste forumul asta...
|
funny ca tu compari criticii cu fructe, probabil itzi era foame, sau vreo carentza de vitamine, sau glicemia cam mare, sper ca shtii de gluma. nu imi plac toate trei la fel, cel mai mult portocalele, pe urma bananele si apoi, pe locul trei, autohtonele mere. dar ai dus discutzia intr-o gradina cu zarzavaturi care n-are nimic in comun cu subiectul. daca la decernarea unor premii ar exista nuantze de gri, n-ar mai lua nimeni niciun trofeu, oscar, glob de aur,
premiul criticii (on topic), pulitzer, etc
alegerile tale sunt doar ale tale, pur subiective, ele tzin de fiecare, asha ca nu trebuie sa te justifici, tzi le asumi.

eu ma abtzin de la comentarii pe larg.
Originally Posted by bremen1980:
Ai nostri sunt interesanti atuncicand comenteaza filmele de la marile festivaluri .
|
cele mai interesante cronici de festival le-am citit la als. nu se cenzureaza, e foarte obiectiv si nu are gretzuri, recomanda orice film cu caldura, nu e negativist, adica sa-i puta totul, exista ceva bun in orice.