De ce a fost IB mai bun ? Pentru ca a continut scene lungi de dialog care se terminau dezamagitor in impuscaturi si din care traiau 1-2 maxim ? ( Fassbender face ditamai scena ca sa si-o fure suspect, dezamagitor x2 )
IB nu-i net superior nimanui, este o forma de a face un film care este apreciata de un anumit public. Mi-a placut si mie IB dar mi s-a parut cel mai slab dintre Avatar, Up in the air si The Hurt Locker pentru ca la sfarsitul filmului mi-am dat seama ca am fost pacalit. Pentru ca m-a atras dialogul din scena din beci dar s-a terminat tampit rau de tot. Pentru ca grupul de Basterds a avut zero impact asupra momentului uciderii lui Hitler pentru ca el putea sa moara in foc doar de mana fetei care a scapat.
Sub ce forma a fost net superior exact ? Filmul este un tot format din mai multe elemente si doar dialogul nu-l face mai breaz pentru ca dialogul nu impinge poveste ci este un artificiu interesant pe care eu l-am apreciat dar nu pot sa il ridic in slavi ca tine. In loc sa iti arunce in fata o grenada in 3D te baga in dialog care necesita talent, da, dar nu salveaza filmul atat timp cat este total irelevant scenariului.
PS:
http://tinypic.com/view.php?pic=rck8so&s=6 
In fine, eu o sa il urmaresc in viitor ca mi se pare un regizor bun dar trebuia sa postez moaca lui cand Avatar a castigat.