View Single Post
Old 16 Jan 2010, 16:02   #18
Getalife
Banned

Getalife

Deci sunt foarte multe lucruri (dacă nu cumva...toate) care nu ne permit să spunem că personajul principal ar fi abdicat - nici măcar ca ipoteză:
- bunioară partida de tenis din final, chiar înaintea trecerii la acţiune. Partida aceea cu totul banală, de tenis de picior - ce rost o fi avut? Chiar niciunul? Pură umplutură? Garantez că nu! (mai ales dac'avem în vedere calitatea jocului).
Pe cît de rarefiat e filmul pînă în clipa începutului scenei din biroul comandantului, pe atît de dens şi de captivant devine în acele ultime 15 minute de foc.

La fel şi replica cea mai bună din tot filmul - a comandantului - adresată personajului celui mai prozaic - colegul lui Cristi: "N-ai înţeles nimic!" (după cealaltă la fel: "Tu ce te bagi?!") <Mai exact, maieutica presupune tocmai participarea exclusivă a subiectului care singur singurel trebuie să scoată adevărul din confruntarea imparţială a propriilor gînduri, idei, noţiuni contradictorii - adevăr care de regulă se impune împotriva voinţei şi preferinţelor omului în cauză>

Şi dac-am vorbit la început de falsitatea acestui film, am făcut-o dintr-un punct de vedere cît se poate de precis. Ca atare asta nu înseamnă că cei care au premiat filmul au fost nişte ageamii:
- apropo! acuma-mi dau seama că nu am văzut încă pe nimeni să spună un singur cuvînt despre ceea ce aduce nou (pentru noi românii, nu şi pentru occidentali şi mai ales americani) filmul lui Porumboiu - în frunte cu scena în care Cristi, călcat în picioare de ticălosul ăla de coleg ce nu-şi onorase promisiunea cu pozele, Cristi, cum zic, se descurcă aşa cum rar se mai descurca cineva într-un asemenea caz.

PS Da' mai ziceţi şi voi ceva, ca nu cumva să mă trezesc cu o banare din partea lui...ŞtefanDo - pe motiv că vorbesc prea mult. Sau prea multe:

http://www.cinemagia.ro/forum/showth...t=92188&page=9
"din motive care au mult de-a face cu diareea verbală închid acest tot acest topic exclusiv.
...daca nu iti perii posturile, am sa incep sa ti le sterg. Tu în acest moment ai devenit exemplificarea perfectă a spam-ului...

...cred ca am sa sterg ultimele 15 posturi, pur si simplu n-au ce cauta aici
mel, nu mai posta trei mesaje la rand. Principiul "1 da' bun" e mult mai nimerit ...

de asemenea, am să postez un subiect nou în cafenea, la care ceilalţi utilizatori vor putea vota banarea ta pe o anumită perioadă. Sunt sigur(ă) ca cei 200 de vizitatori ai blogului tau vor aprecia cantitatea marită de timp pe care le-o vei oferi. Tschuss.__________________
This is not THE END... "

Good point: this is THE END!

PS 1 Din păcate adresele date pentru cea mai bună muzică românească de film (atît de bună încît nu s-a găsit încă nimeni care să facă şi filmele...aferente) nu mai sunt valabile, noua adresă fiind: www.melosnegros.com/multimedia

PS 2 Am aflat între timp şi motivul pentru care butonul "Color" a fost eliminat (cel puţin pînă în...clipa asta: nu cunosc motivul pentru care chiar acum a...reapărut) din acest forum:
http://www.cinemagia.ro/forum/showth...t=92188&page=5

PS 3 Am mai găbjit o chestie din filmul lui Mungiu, de cînd nu ne-am mai văzut: Otilia era sigur gravidă! În prima luna (cînd orice femeie normală, debordează din senin).
A! şi încă un mărunţiş: ştiaţi că dacă Găbiţa ar fi preferat totuşi să păstreze copilul în loc să se lase tăvălită cu tot cu Otilia de către Bebe, omul acesta de forţă (repet: personajul cel mai onest din tot filmul!) ar fi fost în stare să se...răsucească şi să o scape de copil...gratis? Ei? Ia încercaţi-l pe Mungiu, să-l vedeţi cum rămîne ca...trăznit.

PS 4 Apropo, nea Pitt: ce-ar fi să luaţi şi voi topicul cel mai bun din lume, cu analiza cea mai bună (tot din lume) despre 432, pe care mi l-aţi spintecat, şi să-i schimbaţi titlul ăla tîmpit cu cel corespunzător:

"Aberaţii ale moderatorilor şi-ale altor neaveniţi"

Meluş Negrescu

Last edited by Getalife : 18 Jan 2010 at 19:13.
Getalife is offline   sendpm.gif