Păi şi cum rămîne cu...maieutica aia?!
Care zice că "bufniţa minervei vine la asfinţit", adică după prezentarea tuturor faptelor şi părerilor.
Răbdare şi tutun.
Că încă nu am spus nimic din capul meu (şi nici nu cred prea că am să spun).
Dacă nu cumva îmi arăţi contrariul: nu exact aşa se făcea în filmele Epocii de aur? Adică nu se prezentau părţile cele mai bune, cu trecerea sub tăcere a celor mai rele?!
- unde sunt poliţiştii din Braşov - care îl arestează (decembrie 2005) pe...bucureşteanul Alexandru Diaconescu în celebrul caz al dublei crime de la farmacia Thea, în loc să-l aresteze pe braşoveanul Cistian, soţul uneia din farmaciste - recunoscut de o martoră intimidată (de el) ulterior?!
- şi poliţiştii braşoveni care îl arestează pe ucigaşul homosexualului Dietmar Fronius (februarie 2006) pentru ca după nici trei zile acesta să nu rămînă nici măcar în arest?! (De atunci e liber ca pasărea cerului!).
- dar poliţiştii care i-au invitat pentru împacare pe reprezentanţii clanurilor de ţigani valutişti şmenari, chiar în sediul Poliţiei Judeţene?!
Ce legătură o fi între poliţiştii reali din Braşov şi...filozofii-semantici prezentaţi în film?! Chiar aşa, nene??!
- asta ca să nu mai vorbim de vecinii din Sfîntul Gheorghe, adică cei mai tari la dat sute şi mii de permise auto fără niciun examen (bineînţeles, după scamatorii din Piteşti)
- şi nici de întreaga poliţie autohtonă care a bătut toate recordurile mondiale la înmatriculări de maşini...furate din Europa!
- dar de Brebenel, fost ofiter de politie ai auzit, actual avocat specializat în retrocedări imobiliare frauduloase?
- dar de Bucur, fostul comandant (care beat mort, călca lumea de pe trotuar cu maşina de servici)?
- dar care o fi politia cea mai coruptă din toată Europa, alături de cea bulgărească şi cea albaneză?! Ghici ghicitoarea mea!
Deci mai uşor cu pianul pe scări, că nu stai de vorbă cum ti se pare cu o...neavenită. Sau încă n-ai trecut nici măcar de vîrsta cînd omul se ia doar după....nume?!
Ca să nu mai spun nişte lucruri foaaarte urîte despre chiar acoperirea traficului de droguri din Braşov. De către chiar domnii poliţişti braşoveni.
Deci, ce are polţia din filmul ăsta - cu adevărata poliţie din...Braşov?! ca şi din toată ţara.
Să-ţi spun tot eu: NIMIC.
Or din acest punct de vedere am făcut eu afirmaţia pe care am făcut-o despre acest film: că e un film prost. Adică fals. Totalmente.
Unde ziceai că am spus prostii?!
Aud?!
PS Bancul e tare: mai ales dacă-l iei...viceversa.