Originally Posted by Federico:
Eu am vazut filmul ca fiind, in mare, despre trei lucruri,si anume:
-nerespectabilitatea(eufemistic spus) meseriei de politist
-conflictul dintre legea morala si cea conventionala
-sensul cuvintelor.
Liantul logic dintre ele ar fi urmatorul: constiinta unui om vulnerabil -un politist(vorba ceea, "De cati politisiti ai nevoie pentru a schimba un bec?") - este manipulata jongland cu sensul cuvintelor.
|
-1) io nu am astfel de prejudecăţi, orice meserie trebuie şi este
de respectat; politiştii nu sunt cu nimic mai prejos decât măcelarii, de ex.
-2) hai că despre legea morală l-aş putea întreba pe Kant,

, dar totuşi de când Constituţia şi legile ţării, cele votate
democratic sunt
convenţionale?!
-3)

- totuşi ar fi putut trata nişte cuvinte mai... grele, nu crezi?!
.Marturisesc ca dupa prima vizionare(dintr-un total de trei)- care mi-a placut la nebunie(cadrele acelea lungi care pe multi au plictisit mie chiar mi s-au parut palpitante  .Asteptand sa se termine in secunda imediat urmatoare, cu cat se prelungeau mai mult si mi se pareau mai ridicole
|

... cu cât erau mai ridicole cu atât îţi plăceau mai mult!

nu mai înţeleg nimic, dar nu-i bai să mergem mai departe.
.Marturisesc ca dupa prima vizionare(dintr-un total de trei)- care mi-a placut la nebunie(cadrele acelea lungi care pe multi au plictisit mie chiar mi s-au parut palpitante  .Asteptand sa se termine in secunda imediat urmatoare, cu cat se prelungeau mai mult si mi se pareau mai ridicole,eu nemaiintalnind pana atunci acest tip de cinema, cu atat mai mult crestea suspansul.) - incepusem sa am aceleasi senzatii ca si Keep. ajungand la un moment dat sa ma enerveze atat de tare incat i-am acordat inca o vizionare, hotarat fiind sa-l desfiintez de data asta.
|
aici m-ai băgat total în ceaţă! te rog decide-te o dată, fratele meu de DEX! ţi-a plăcut
la nebunie din prima, dar avea aceleaşi senzaţii ca şi Keep (n.t. te plicitsea de moarte) dar i-ai mai acordat o vizionare, fiind decis să-l desfiinţezi, după ce-l iubisei atât!
Cand, colo- surpriza, mi-a placut si mai tarel; ba chiar m-am indragostit de el. Intr-un final, dupa ce s-au linistit apele, si m-a convins si la rece, l-am mai vizionat inca o data savurandu-l la maxim.
|

să mă împuşte careva. şi uite cum constat io că limba română nu-i limba mea maternă.
apropo de cuvinte: "
savurându-l la maxim" e superlativul lui "
mi-a plăcut la nebunie", sau cum?!
PS: scuze de intruziune, însă am prostul obicei să vreau (şi să încerc) să pricep ce citesc.