Thread: "Avatar"
View Single Post
Old 12 Jan 2010, 13:34   #498
Redy
Guru

Redy

Originally Posted by E.Floares:
O salată de fructe exotice fără zahăr, scoasă de la congelator după 14 ani.
James Cameron a început să scrie scenariul pentru Avatar in 1995. Dupa ce l-a terminat, a considerat că nu dispune de tehnologia necesară (şi nici de bani) pentru a-l face, aşa că a asteptat ca povestea lui să poată lua forme tridimensionale în faţa spectatorilor ochelarişti, pregătiţi pentru marele eveniment al sfârşitului deceniului 201.

wrong

Originally Posted by E.Flores:
din filme precum “Matrix” (1999, regia Andy si Larry Wackowski)
Poftim ?

. Ca să putem relaţiona cu povestea din film, stratul realist subtil de la bază trebuie să fie mai solid, în timp ce în cazul de faţă, imaginaţia lui Cameron este atât de curajoasă şi atât de creatoare încât întreaga planetă Pandora devine aproape o aberaţie.

Prea mult strica, corect.

Motivul principal al invaziei Pandorei îl reprezintă un mineral unic în felul lui (unoptaniumul), care ar rezolva pentru totdeauna problema energiei pe Pământ. Pe lângă faptul că acest motiv îl putem întâlni în tot atâtea filme câţi graficieni a avut opera cameroniană, este foarte puţin probabil, ca omenirea să poată ajunge pe o planetă atât de îndepărtată, fără să fi rezolvat deja cel puţin partea cu energia (şi să nu uităm că acţiunea se petrece peste 144 de ani). Iar dacă am rezolvat-o cu energia, de ce-am mai avea nevoie de Pandora?

Unde se spune ca am rezolvat-o cu energia. Si in fine ce legatura are un zbor interstelar cu energia de pe pamant sau cu minarea unui material, oricare ar fi el ?

Ia d-aci:

Without Unobtanium, interstellar commerce on this scale would not be possible. Unobtanium is not only the key to Earth’s energy needs in the 22nd century, but it is the enabler of interstellar travel and the establishment of a truly spacefaring civilization. Making a feed back loop, the more Unobtanium is mined, the more ships can be built, and more mining equipment can be sent to Pandora .

Cascada elementelor vizuale este ieftină (artistic vorbind), aceasta nu compensează sub nicio formă concreteţii poveştii filmului, dar îşi face treaba nemaipomenit de bine, anume să ne ameţească şi să ne învârtească, de să uităm pe ce planetă suntem. O planetă cu o floră, cu o faună, cu un popor aparte şi cu un limbaj şi mai aparte, de ne lasă fără grai, o adevărată bijuterie computerizată. Munţii plutitori ai Pandorei (inspiraţi din munţii chinezi Huang Shan), pădurea tropicală iluminată natural a Na’vi-lor precum şi coliziunile dintre aceştia şi maşinăriile distrugătoare sunt câteva din elementele imagistice ale filmului pentru care James Cameron (împreună cu cei peste o mie de oameni care au lucrat la efectele vizuale) îşi merită banii, nu şi laudele
.

Ca sa citez din SouthPark, probabil un show pe care il urmaresti: The fuck man, the fuck ?

Laudele merg către computer.
Am invatat ca pe forum conteaza mai mult limbajul decat continutul asa ca nu as vrea sa spun decat ca fraza mi se pare amuzanta.

Coloana sonoră nu se face remarcată, semn că James Horner (“Aliens” 1986, Inimă neînfricată” 1995, “Titanic” 1997) şi-a mai pierdut din vigoarea anilor ’80-‘90 , ritmul şi efectele sonore având rolul doar de a menţine atmosfera specifică poveştii filmului, neieşind cu nimic în evidenţă, nereuşind să intipărească în mintea spectatorului nici măcar o melodie sau vreun fragment de partitură.

http://www.youtube.com/watch?v=QtdZrVzaeJ0&feature=fvst parca nu-i asa rau. Si melodia de la inceput a fost buna.

As fi putut scrie mai mult despre review-ul tau si presupunerile si intrebarile pe care ti le pui dar nu cred ca are nimeni rabdare sa citeasca randuri si randuri de text. Eu am, ca altfel nu as fi citit textul fara spatii intre paragrafe.

PS: Judex are dreptate, salata de fructe cu zahar ?

Last edited by Redy : 12 Jan 2010 at 13:40.
Redy is offline   Reply With Quote sendpm.gif