View Single Post
Old 12 Jan 2010, 12:59   #132
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
In general nu-mi prea dau cu parerea despre filme pe care nu le-am vazut in totalitate, dar in cazul de fata o sa fac o exceptie.
Din Politist, adj. am vazut doar finalul (ceea ce inteleg din unele comentarii ca ar fi cea mai buna parte).
Stilistic filmul mi s-a parut obositor si plictisitor. Nu inteleg de ce se insista cu camera atat de mult pe spatii seci care nu spun nimic. Daca in 4,3,2 mai au cat de cat un sens si o justificare, in filmul asta mi se par eo stilistica complet gratuita. Nu mi se pare sectia de politie reprezentativa pentru sectiile de politie actuale, personajele nu mi se par reprezentative...nu stiu, miu s-a parut pur si simplu un moft regizoral.

Trecand peste aspectele formale, m-am indragostit de personajul Anghelache care mi s-a parut genial. Cred ca filmul ar fi meritat sa se invarta in jurul lui. Pe Dragos Bucur l-am vazut cu ocazia asta in cea mai proasta ipostaza a lui si nu mi-a placut absolut deloc cum a jucat.
Singura problema a lui Anghelache e ca e jucat de Vlad Ivanov. Nu ca as avea ceva cu Ivanov, care chiar mi se pare talentat iar dupa Interior, scara de bloc, nici macar nu ma gandesc ca ar fi ceva gen one trick pony. Nu am nici macar o problema cu faptul ca a fost ales pentru rolul comandantului, pentru care mi se parea potrivit.
Dar din cauza faptului ca filmul merge atat de lent, si sunt o serie de momente in care personajele nu zic nimic, eu nu ma puteam uita la Anghelache fara sa-l vad automat pe dl Bebe.

Nu stiu exact la ce s-a gandit Porumboiu, dar cel putin pentru mine faptul ca m-am gandit la 4,3,2 in fiecare minut pe carte l-am vazut din filmul lui, nu ii complimenteaza opera. Pe cele doua le-am comparat tot timpul si filmul lui Mungiu mi s-a parut clar superior.