View Single Post
Old 12 Jan 2010, 13:05   #35
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by keepwalking:
ricutza,
fireste, sunt oameni care se duc la film ca sa viseze.
mie imi plac filmele ceva mai realiste.

Mie imi plac ambele genuri. Si nu vad care ar fi problema ca in cinema sa existe cu succes amandoua (si multe alte forme pe langa).

Daca faci o analiza a topului pe care l-ai postat, in functie de anii de aparitie a filmelor, o sa vezi ca sunt ani in care lumea a fost incantata de filme cu efecte speciale impresionante, si ani in care lumea a fost incantata de filmele mai realiste. Faptul ca nu exista nici un film de super substanta in top 30, nu insemana ca timp de 15 ani preferintele publicului cinefil s-au indreptat doar spre efectele speciale.
In primul rand sunt mult mai multe filme cu idei interesante decat sunt cu efecte speciale deosebite. Si asta pentru ca filmele bazate pe idei necesita un buget mai mic si sunt accesibile pentru un grup mai mare de oameni. De-asta incasarile se impart intre mai multi regizori ceea ce face imposibila intrarea filmelor din categoria asta, in topul blockbusterurilor.

Nu cred ca ar trebui sa ne ingrijoreze topul postat de tine, ci din contra. Eu de exemplu am fost super impresionata de faptul ca Titanicul a ramas atat de mult timp filmul cu cele mai mari incasari (desi clar efectele din Lord of the Rings cel putin au fost mult mai interesante). Si ma bucur ca Avatar are totate sansele sa-l devanseze pentru ca asta spune ca lumea merge totusi in continuare la cinematograf.