In primul rand, Keep, n-avem cum sa stim ce va fi in 2010, pana nu vedem. Iar un varf tot trebuie sa existe, adica filmul cel mai putin prost.
N-a existat nimic notabil in 2008? Atat de prost ti s-a parut filmul lui Caranfil, de exemplu?
Apoi, Angela Similea si Mirabela Dauer sunt doua exemple (care nici macar nu sunt prea potrivite), filme au fost mai multe. Mi se pare normal si credibil ca atunci cand un personaj asculta muzica, sa nu asculte muzica originala, compusa special pentru film, ci un cantec "care exista deja", pentru ca personajul, ca mine si ca tine sau ca altii, asculta muzica de la TV, radio sau de pe net.
Nu fa acuzatii - neintemeiate - de ipocrizie, mai ales ca nu il cunosc personal pe CP si nu am niciun interes sa il periez. Crede-ma, am laudat filmul si in cercuri restranse si mi-a fost laudat. E drept, nu fac parte dintr-un cerc de "experti", nu avem studii de specialitate, dar avem, cat de cat, creier si gust.
In ce priveste ce a vrut Porumboiu sa faca in realitate, asta nu stiu, asa ca habar nu am cum a iesit fata de ce "trebuia sa iasa".
Rectific, Politist, adjectiv nu e unul din varfurile deceniului, ci unul dintre cele mai bune filme postdecembriste.
Fata de anii '90 este de inteles, pentru ca atunci filmul romanesc a fost, in cea mai mare parte, praf, dupa parerea mea, in calitate de spectator. O parere mai detaliata despre film am expus la topicul aferent.
|