View Single Post
Old 12 Jan 2010, 11:38   #33
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by Windom:
Originally Posted by Dragomara:
of! asta e o realitate pe care o trăim de mai bine de 10-15 ani.
l.e. eu nu i-aş spune lipsă de creativitate, ci doar lipsă de sensibilitate şi de înclinaţie spre uman.

Eu cred totusi ca poate sa fie numita lipsa de creativitate. Sa luam doua cazuri din domeniul SF, pentru ca aici se aplica situatia cel mai bine: Blade Runner si recentul Avatar. Creativitate in anii '80, creativitate in prezent. Ridley Scott - fara computer, CGI si alte cele ne-a dat Blade Runner. Ceea ce se vede pe ecran este in totalitate rezultat al creativitatii.
Prezent - computerul, ajutat de Cameron, ne-a dat Avatar - e tot creativitate dar parca un pic diferita de primul caz. Morala: una e sa creezi o lume din nimic si alta e sa apesi niste butoane si sa primesti totul de-a gata... Tehnologia a schilodit creativitatea. Nu a ucis-o dar a schilodit-o.

nu stiu de unde ideea asta ca apesi trei butoane si ai o lume de-a gata. E o tona de munca si creativitate in spatele filmelor de genul Avatar. Daca ar fi doar de apasat butoane, atunci toata lumea cu un calculator acasa si-ar putea face Pandore si orci si mai stiu eu ce nastrusnicii. Ceea ce nu e cazul.

Mai pune mana si tu, mai vezi un film doua de actiune low budget si vezi cum arata acolo efectele speciale. Si crede-ma ca daca James Cameron sau Peter Jackson ar fi facut totul cu calculatorul, n-ar fi aratat atat de realist.