Mie mi-a placut.Vizionarea lui "Sherlock Holmes" a insemnat si prima oara cand dau ochii cu Guy Ritchie,de aceea am si savurat stilul vioi si jucaus, de care cei care il acuza pe G.R. de variatiuni pe tema debutului sau,probabil s-ar fi plictisit.Faza de la inceput in care Holmes isi reprezinta acea strategie de atac cu care se pregateste sa-l intampine pe un inamic mi s-a parut geniala.Aproape ca mi-am zis:"Mama mia , chiar e S.H.(si nu cum se spunea pe threadul de pe cinemagia

)" ; chiar am simtit amprenta unui regizor de clasa.E adevarat,entuziasmul meu avea sa se domoleasca rapid dar s-a mentinut la un nivel decent.Referitor la relatia cu cartea-" e departe grivei de iepure...".In primul rand m-a surprins faptul ca au pus povestea intr-o lumina comica,pe alocuri caricaturala.Nu stiu altii cum sunt dar eu numai comedie nu gaseam in aventurile lui S.H. . Ciufulitul de Robert Downey jr.este o insulta la adresa "gentlemantismului" eroului originar.La Jude Law ,iarasi-nicio urma din admiratia,respectul si ,intr-un fel, umilinta care defineau relatia lor in carte.In fine,poate ca nici nu s-a vrut a fi o ecranizare clasica.In rest,filmul e chiar cool.E misto filmat,montat si cu o muzica agreabila a lui Zimmer.