Thread: "Avatar"
View Single Post
Old 09 Jan 2010, 11:19   #462
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

E greu sa nu fii putin subiectiv cand analizezi un film si implicit soundtrack-ul lui. Eu merg pe principiul urmator cand vorbesc de calitatea unui soundtrack: cand ma gandesc la film mi-e imposibil sa nu am si soundtrack-ul in minte, iar cand ascult melodia mi-e imposibil sa nu-mi aduc aminte de film. Asta inseamna un soundtrack cu adevarat puternic. Mai e varianta unui soundtrack care desi nu extraordinar, care sa respecte ce am zis mai sus, completeaza foarte bine filmul, numai ca nu prea iese in evidenta. Cel din Avatar mai are si unele momente cand devine mai puternic in film, dar pana la urma n-am ramas cu nimic din el pana la sfarsitul filmului. Poate intr-adevar e un mod subiectiv de a privi lucrurile, dar cred ca devine mult mai obiectiv cand faci comparatia cu alte filme, ceea ce ma si determina sa spun ca e doar bun, filme precum In the mood for love, Oldboy, Sympathy for Lady Vengeance, pe langa care sountrack-ul din Avatar si impactul acestuia nici nu se poate compara. Daca as spune ca Avatar are un soundtrack extraordinar doar pentru ca e bine inclus in film ce ar trebui sa spun despre filmele de mai sus unde nu doar e extrem de bine inclus in film, dar e si memorabil? Imi mentin parerea cum ca Avatar are o coloana sonora foarte buna pentru a crea/mentine atmosfera filmului, dar sunt filme unde coloana sonora e cu adevarat un punct forte al filmului.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif