Originally Posted by Pitbull:
Acum, despre ce-am vazut:
- Incepe ca un rip-off din "Aliens".
- Subiectul e o colectie de clisee, banalitäti si platitudini 100% PREVIZIBILE!!! Nimic original, nimic creativ - decât pentru ageamiii care n-au citit/väzut SF si cascä ochii: "Bäää, ce chestie...!" Ajurea-n tramvai. TOATE sunt fumate: din Ursula K. LeGuin ("The Word For World Was Forest", si altele), Brian Aldiss ("Hothouse", si altele), Serge Brussolo («La Fièvre»), Stanislav Lem ("Solaris"), - si muuulti altii care acum nu-mi vin în minte.
- Plus, trimitere ieftinä rudimentarä, foarte politically correct, la prigonirea pieillor-rosii (si nu numai) de cätre albi.
- Plus, poveste liniarä, trenantä, plicticoasä (cäscam de-mi trozneau fälcile).
- Imagine (aka "imagerie", aka "imagologie"), superba, expresivä, creativä, poeticä, sustinutä de niste efecte speciale admirabile: o adeväratä särbätoare pentru ochi.
(ATENTIE! Ochelarii de la Movieplex distrug cromatica: totul se stinge într-un fel de sepia-cäcäniu. BUCURESTENI, nu vä duceti acolo!)
- 3D-ul e gratuit si inutil. Nimic special. Vedeti în liniste pelicula pe 2D normal, sau luatä de pe net, moca. (E de ajuns.) Nu dati bani, dar asteptati un DVD-rip, ca sä savurati valentele plastice. (Nu luati cópii luate cu camera din salä; s-ar pierde singura parte interesanta - din moment ce povestea e o labä tristä.)
COLOR][/b]
|
Nu stiu cum s-a vazut in 3D dar clar nu e un film care sa merite sa fie vazut in 2d sau acasa pe calculator. Filmul fiind facut pentru IMAX, mi se pare cel mai cinstit sa fie vazut in sistemul asta mai ales ca biletele nu sunt totusi o avere comparativ cu restul cinematografelor.
Efectele 3d nu erau facute sa-ti ia ochii, pentru ca nu asta era ideea, dar erau facute sa te duca in lumea aia, ceea ce a si reusit in cazul meu.
Sa nu uitam totusi ca filmele nu stau doar in povesti pentru ca de-asta se scriu carti. Filmele ar trebui sa fie o experienta si mie Avatar chiar mi s-a parut ca este. Si nu numai o exprienta vizuala, ci una totala. Eu chiar am intrat in povestea aia cliseeica asa cum era ea, chiar mi-a parut rau ca s-a terminat filmul si am plecat din sala intrebandu-ma ce marfa ar fi sa avem si noi legaturi similare cu semenii nostri si cu animalele asa cum aveau 'localnicii'.