critica se poate face cel mai usor - d-aia, amice!
colegii tai de mai sus, aia care critica, jignesc. nu eu. citeste mai atent, te rog. sau evita sa ma citezi.
Am sa scriu inca o data (pentru cei ca Liviu-) parerile si argumentele mele despre Avatar (strict ale mele, fara niciun fel de influenta):
- nu este cel mai bun film din toate timpurile, nu am afirmat acest lucru si nici nu sustin aceasta ipoteza.
- nu este un film eminamente original si nici nu am sustinut asta (ce afirma JC and Co e treaba lor)
- consider drept cretina compararea acestui film cu "n" filme si exprimari cat mai artistice pentru sustinerea acestor teorii (in special la cea cu "Dansand cu lupii")
- este o reteta buna pentru un film adresat "tuturor" varstelor (poate si gusturilor) - PG13 - se pare ca de la Titanic incoace JC se pricepe foarte bine la asta.
- are fond (asa cum e el) si cred ca este mai educativ decat multe alte filme (coordonata care ii da un plus in viziunea mea)
- este un colos in ceea ce priveste modul de "filmare", vizualul, efectele, cromaticul si va ramane pentru ceva timp
- la rentabilitatea si profit - sta foarte bine si va face si mai bine - deci asteptati-va sa existe posibile continuari (spre placerea unora si/sau dezamagirea altora)
- muzica este decenta (chiar inspirata uneori)
- scenele de lupta mi se par extraordinare (as fi vrut sa insiste in acest sens - chiar daca se contrzice cu educativul de mai sus)
- din care stiu eu JC a inventat (cu prilejul acestui film) modalitati de captura video > CGI si chiar camerele si dispunerea lor in sine - chestii tehnice - nu e cazul sa insist pe ele
- personajele sunt destul de bine conturate, unele chiar interesante (Neytiri, Parker Selfridge si Colonel Miles Quaritch)
- chiar si alegerea lui Sam Worthington mi se pare inspirata (asta dupa ce l-am vazut, nu inainte)
- Sigourney Weaver nu se dezminte
- in cel mai rau caz il pot considera un cocktail reusit (nu ma deranjeaza).
- va ramane un reper - chit ca va place sau nu
- preferatul meu in materie de JC este tot "Aliens".
- nu consider folosirea termenului de revolutionar ptr Avatar ca fiind fortata (bineinteles se refera la vizual si poate la experienta in sine - pentru multi dintre noi a fost botezul IMAX-ului 3D).
Cam atat. Nu vreau sa devin patetic sau sa par vreun fanatic.
Singura mea dilema de la bun inceput a fost si va ramane una singura. Cum poti sa afirmi cu tarie ca nu ti place "deloc" un film, cand nici nu l-ai vazut. Sunt multe astfel de exemple p aciulea. Si sa fi vehement in acest sens. CUM?
Last edited by pipes : 08 Jan 2010 at 23:38.
|