Thread: "Avatar"
View Single Post
Old 29 Dec 2009, 13:37   #296
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

@Redy:
Te pierzi în detalii nesemnificative, te lasi epatat de fleacuri, confunzi arta cu artizanatul, te bazezi pe ierarhii discutabile ale unor criterii de mult consacrate. Nu-i bai, toti am început asa; cam la fel simteam si gândeam si eu, la unsprezece ani, când m-a läsat mut "Mihai Viteazul" al lui Nicolaescu. Totul e sä nu rämânem acolo...
Acuma, decât sä pierdem iar vremea explicând cum am redescoperit apa caldä, prefer o cale mai lentä, dar mai temeinicä.
1) Formeazä-ti o culturä cinematograficä bogatä si solidä, acordând atentia cuvenitä asa-numitei zone "clasice".
2) Citeste multä teorie de film serioasä.
3) Citeste multä criticä de film, si învatä sä le discerni pe cele bune de cele rele.
4) Nu-ti confunda întrebärile retorice cu argumentele; e riscant - mai ales când premisele sunt firave.
...Si vei ajunge singur la räspunsurile pe care mi le-ai cerut. Si-ti va folosi.
(Dacä ti le-as da eu acum, mä tem cä nu le-ai accepta; e prematur.)

Intâmplätor, mai acum o orä si-un sfert eram cu Iulia Blaga în metrou, venind de la "Sherlock Holmes" si conversând de una, de alta. Am pomenit si cronicuta ei la "Avatar", tachinând-o colegial, si nu s-a supärat - a recunoscut cä s-a simtit mai bine înlocuind momentan analiza profesionalä cu epatarea infantilä, ca efect al feeriei tehnice.

Last edited by Pitbull : 29 Dec 2009 at 16:45.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif