Thread: "Avatar"
View Single Post
Old 29 Dec 2009, 09:53   #293
Redy
Guru

Redy

Originally Posted by Pitbull:
Iulia (una dintre cronicäresele mele favorite - încä dinainte sä revin în peisaj - si de care mä leagä relatii colegiale amical-simpäticoase) de data asta n-a mai fäcut o "cronicä" sau "analizä", ci doar o descriere a felului cum Imaxu' i-a luat mau'. Cute, but amateurish.

De cand a devenit tristetea(stare de spirit temporara, permanenta sau autoimpusa) persoanei care scrie articolul un atuu in ceea ce priveste cronica de film ? Mi se pare mai ridicola aceasta constrangere fortata doar dintr-un aer de superioritate sau din cine stie ce motive de "obiectivitate" decat punerea in articol a entuziasmului mersului la cinema fie si el IMAX si fie si pentru experienta cinematografica daca nu pentru "descretirea mintii".

Care este exact rolul criticului de film ? Pentru cine scrie el ? Regizorii/Producatorii etc, cei care fac film au o tinta, oamenii, mai usor sau mai greu impresionabili insa criticii cui li se adreseaza ?

Te doare tare de fondul filmului. Ce exact este in neregula cu fondul filmului ? Am incercat sa ma uit la "dances with the wolves" si nu am reusit sa il termin dar o sa imi dau silinta sa il dau gata. Cumva consideri ca toata lumea care se duce la film acum a vazut toate filmele din ultimii 30-40 de ani ?

Asa, nu-i o poveste noua si ai ales sa o bombardezi si sa insiri tot ce gasesti ca ne fiind original si ai rezumat saltul tehnologic intr-o fraza sau doua. Sa inteleg ca aste este modul ne-amateurish de a scrie despre film ?

Crearea planetei, design-ul general nu te-a impresionat ? Aia nu-i tot arta ? De ce tot ce este proiectat pe ecran trebuie masurat cu aceeasi rigla ? Povestea poate nu-i noua dar nu-i nici proasta pentru ca altfel nu s-ar duce lumea vada filmul. Povestea nu este cliseica ci doar simpla. Stiu persoane carora nu le-ar fi placut Aliens sau Abyss insa le-a placut Avatar si cred ca ce a spus Cameron intr-un interviu cum ca publicul tinta este 8-80 de ani si poate fi apropiat cu o astfel de poveste este adevarat. A spus ca "vrea sa aduca lumea in cinema" si uite ca a adus-o.

Scenele de actiune, anumite cadre care mi s-au parut speciale si noi, nimic din astea nu au contat pentru tine pentru ca si la acest capitol te-ai rezumat in a spune "a fost filmat bine". A fost filmat bine ? Doar bine ? Scenele de zbor, scena in care s-au urmarit prin jungla si s-au agatat de copaci, scenele de noapte, scena cu thanator si mai sunt. Modul cum planeta traieste nu-i original ? Cum se conecteaza ei la fiintele de pe planeta ?

La sfarsit nici macar un indemn de a vedea filmul pentru cei care citesc recenzia ta ? A fost atat de prost incat nici nu merita recomandat pentru "putinele" lucruri pe care le-ai observat tu in film ? In fine, revin la intrebarea mea. Pentru cine sunt aceste review-uri ? Pentru utilizatorii acestui forum sau publicul care se duce la cinema ? Nu fac parte din clubul acesta si recenzia mi se pare ca nu nimereste tinta si as vrea sa stiu daca imi este adresata si mie sau nu.

Last edited by Redy : 29 Dec 2009 at 09:59.
Redy is offline   Reply With Quote sendpm.gif