Originally Posted by keepwalking:
probabil ca am eu o perceptie gresita asupra lui gorzo.
da, voi respecta criticile, dar nici nu voi cauta sa "ma pun bine" cu criticii de film, doar ca sa ii castig de partea mea.
daca ei vor avea de zis ceva nasol despre mine, nu voi incepe sa plec capul in pamant si sa spun, spasit, "merci pentru umilire", ci-mi voi exprima si eu parerea despre ei, la fel de franc.
|
In nici un caz nu m-am gândit "sä te pui bine", ca atâtia lingäi.
Nici sä pleci capul în pämânt, spunând späsit "merci pentru umilire" - ci, cu capul drept, sä spui demn: "multumesc pentru critici, voi tine seamä de ele, dar cred cä aici gresiti".
Pärerea ta despre ei, evident francä, sä fie obiectivä si bazatä pe lucruri concrete, nu vindicativä.
Originally Posted by keepwalking:
si inca ceva, apropo de criticii de film.
deocamdata, singurii in care am incredere sunt cei care au trecut prin cinematografie, fie ca regizori, fie ca scenaristi, actori, etc.
adica oameni care stiu si practic cum se face un film, obiectul criticii lor.
|
Te rog, înlocuieste cuvântul "deocamdatä" cu niciodatä.
Si scoate-ti din minte aceastä conceptie complet amatoriceascä si compromitätoare.
Nu te alätura cohortelor de diletanti nätântoli care debiteazä enormitäti de tipul: "Asta cum îsi permite sä critice, a fäcut ceva...? A tinut vreodatä o camerä pe umär, a scris vreun scenariu, a avut mäcar un rolisor, ceva, acolo...?
SUNT MESERII, SPECIALIZARI, PROFILURI PSIHOLOGICE, TIPURI DE PERSONALITATE, TOTAL DIFERITE!
Scenaristii, regisorii, actorii, etc., sunt eminamente CREATIVI, PRO-ACTIVI, INITIATORI, câtä vreme criticii sunt prin definitie RECEPTIVI, OBSERVATORI, ANALITICI cum e si firesc. Nu facem varzä din valori, concepte, criterii, rosturi si meniri.
Cazurile în care cele douä laturi se suprapun sunt exceptii de tip individual (pur si simplu, câte o persoanä are o structurä psihologicä astfel aranjatä încât poate acoperi si creatia artisticä, si analiza criticä - probabil, compensând negativ în alte directii; vorbesc din experientä). Prin urmare, sunt cazuri atât de rare, încât nu le putem lua ca bazä de selectie, nici mäcar cu titlu de "deocamdatä".
(Apropo: ia fä-mi o listä a criticilor români în care ai încredere pe baza faptului cä au trecut si pe platou,
more or less; chiar sunt curios.)