View Single Post
Old 26 Dec 2009, 23:53   #178
keepwalking
Guru

keepwalking

@manwiththemoviecamera

multumesc pentru aprecieri si incurajari

@mistah

ma bucur ca ai vazut filmul.
iti spun sincer ca nu am vazut nici unul dintre filmele amintite de tine, cu exceptia lui "Home alone".
insa zilele astea am vazut o puzderie de filme de Craciun, cel putin fragemente din ele, si am constatat ca jumatate dintre ele aveau actiunea localizata in mall.
nu cred ca scenaristii acestor filme s-au inspirat unii de la altii, ci, pur si simplu, exista deja intrata in subconstient ideea ca mallul a devenit un punct de atractie de sarbatori si un loc excelent pentru desfasurarea unor scene spectaculoase, asa cum cere un film comercial.
fara sa vrei, intri in acest cliseu, lucru care nu e neaparat de condamnat.
si sa nu uitam ca e un film gustat de catre copii.
iar pe copii ii distreaza un dinozaur alergand prin mall, sau o masinuta pe care aluneca un politist, sau o batranica care loveste cu umbrela un bodyguard, chiar si jetul care tasneste din motor in fatza mecanicului.
aici rad copiii, la astfel de scene.
de aia nu sunt de acord cu andrei gorzo, care s-ar fi asteptat probabil sa-l facem pe el sa rada sau redactia dilemei vechi.
nimeni nu-si propune sa-si bata joc de spectatori, asa cum insinua acelasi gorzo.
poate ca urmatorul film romanesc cu tema de Craciun va fi mai intelectual, nu stiu.
dar, deocamdata, a iesit un film bun, un film necesar, un film care a strans publicul in salile de cinema intr-un an de criza.
eu zic ca nu e rau deloc.
keepwalking is offline   Reply With Quote sendpm.gif