Mersi pentru raspuns.
**** contine mici spoilere ****
Daca tot am postat aici sa zic si eu ceva despre AVATAR. Mie filmul mi-a placut si cred ca filmul poate fi recomandat oricui. Povestea fiind atat de simpla poate fi inteleasa de oricine, mai ales de cei care nu vad filme pe banda rulanta sau nu vad decat cateva pe an.
Efectele sunt ca efectele, nu as putea sa mai repet ce au zis altii inaintea mea in legatura cu calitatea lor. Sunt exceptionale.
Ce m-a deranjat, insa nu foarte mult, a fost faptul ca anumite scene mi s-au scurtate. Unele poate chiar sterse. Sper sa apara in Director`s Cut daca ele intradevar exista. Parca s-a trecut putin cam prea repede peste cele 3 luni de convietuire cu tribul respectiv.
Pana si in acele featurette am gasit un cadru care nu a intrat in film si care face parte din lupta dintre Neytiri si Quaritch in Neytiri featurette (3:26-3:27):
http://www.youtube.com/watch?v=LJKxcbcvxa4
Actorii mi s-au parut ok, Zoe Saldana parca a jucat mai bine decat Sam Worthington care pare a avea mici probleme in anumite scene. Personajele lor mi-au placut si sper sa le revad in al doilea film.
Scenele care mi-au placut cel mai mult sunt cele de zbor. Prima este cea cand cei doi zboara impreuna pentru prima data si a doua este aceea cand sunt urmariti de pasarea aia mare prin jungla. Acele scene arata fenomenal in 3D dar mai ales in IMAX.
Am vazut ambele versiuni, 3D la Movieplex si 3D la IMAX. La IMAX culorile erau mult mult mult mai bune decat la Movieplex. Pe langa asta, ecranul mare care iti acoperea aproape tot campul vizual te facea sa crezi ca privesti filmul printr-o fereastra, lucru pe care nu l-am simtit in cinema-ul normal 2.35:1 din cauza ca in fata mea vedeam capete de oameni si asta strica tot efectul.