View Single Post
Old 23 Dec 2009, 22:30   #60
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by marius_em:
M-a revoltat confuzia aia cu oamenii care se impuscau intre ei, fara sa stie ce si cum impuscau, dar nu m-a plictisit.
Aia a fost una dintre cele mai ticäloase diversiuni ale Lovilutiei - cititi articolul din topicul comemorativ de la Cafenea. Filmul lui Radu o prinde foarte bine: veridic, eficient, tragic.
Concluzia comparatiei cu al lui Mitulescu e de înteles: "Cum mi-am petrecut sfârsitul lumii", desi mult mai subiectiv (si, automat, mai autocontinut), e totodatä mai accesibil, fiind oarecum mai ieftin, mai populist (ca spectacol, vorbind...). "Hârtia va fi albasträ" e mai dificil, prin stilul de realism rece, sec, virtualmente în timp real (ce exprimare...! Voiam sä zic, "sugestie" de timp real) pe care-l practicä - si, într-adevär, în anumite momente neprielnice (obosealä, etc.), poate avea efectele parazitare de plictisealä. Eu, unul, l-am väzut în conditii normale, dar si obiective - în sensul cä "Furia" îmi pläcuse mult dar cu limite, "Cum mi-am petrecut..." mä dezamägise, "Legäturi bolnävicioase" se situa undeva la mijloc, doar "M.D.L." mä cucerise (aproape) färä rezerve (altele recente încä nu väzusem), asa cä încä nu mä atasasem de Noua Generatie, si eram susceptibil si de eventuale deceptii. Si m-a captivat cu furie - stäteam într-o tensiune mai-mai sä plesnesc, care a durat ca juma' de orä si dupä ce s-a terminat.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif