Originally Posted by manwithamoviecamera:
vazut, nota 5 daca e film, daca e desen animat , hai un 7 minus, simpaticutz. nu mi s-a parut nici pe departe o capodopera, e clisheic, am mai vazut situatia asta cu pamantenii rai care ataca planetele minunate ale extraterestrilor incepand cu filme din anii '50, in serialele de pe sci-fi, pana la masina timpului , pana la animatiile din ultima decada. chiar daca filmul e inspirat din benzi desenate e too predictible. americanii sunt total lipsitzi de imaginatie si repeta aceleasi situatzii cu mici schimbari de look. patetic, aceasta inutila autoironizare, political corectness, americanii cred ca ne induioseaza cu filme din astea cand isi fac de cap in afganistan si oriunde au ei chef. isi permit sa faca si astfel de filmulete <<propagandistice>>, eu unul am obosit sa vad astfel de <<se-fe-uri>>.
filmul lui cameron vine cam prea tarziu, cam cu 10, 20 de ani, pentru ca a asteptat degeaba, e supraevaluat, atata reclama face dezamagirea si mai mare, nu inteleg de ce a fost cel mai scump, sigourney arata caraghios ca avatar, la sfarsit, n-am inteles, jake a crapat sau nu, pentru ca ma luase un pic si somnul. un desen 3D mai putin reusit decat dinozaurii sa zicem, decat beowulf, arata binishor, iar ca si message, it hasn't arrived.
|
Din punct de vedere al avansului tehnologic al "Avatar" fata de Beowulf si de orice alt film de pana acum, te inseli amarnic, indiferent de ce ti se
pare ca vezi.
Si tare ma indoiesc ca a stat Cameron si a lucrat 4 ani la film doar asa, ca sa faca propaganda pro-americana. Nu stiu ce asteptai tu de la film: o cronica a prostiilor pe care le-au facut americanii in ultimii ani? La urma urmei e o poveste SF, nu un documentar de Michael Moore, nu inteleg ce treaba are.