View Single Post
Old 22 Dec 2009, 12:10   #5
Floydman
Guru

Floydman

cateva reflectii sporadice despre momentele anterioare diversiunii din 22....

ma enerveaza ca unii se fac ca nu vad niste chestii evidente, de mintea cocosului despre Rev.

si afirma "armata a tras la timisoara pe 16 si 17 si in piata univ, pe 21 dec"

Fals rau, daca privim intreg tabloul. Stim oficial ca Armata A AVUT ORDIN sa traga. Dat de Ceausescu si redat de cei doi moshi care acum fac puscarie pt asta Chitac si Stanculescu.

Dar, o serie de fapte mi se par clare si duc la o cu totul alta concluzie.

In Timisoara au fost in jur de 50-70 de morti. Unii cu rani usoare ajunsi la spital si executati acolo. Majoritatea relatarilor despre aceste cazuri se leaga de doua prezente: cordoanele de armata si bilndate care somau si trageau in aer la intimidare si o anumita "masina aro blindata" probabil a unitatilor antitero/securitate care apare in unele cazuri ca tragand in plin.

cine are bun simt si habar de ce inseamna puterea de foc a unii AK-47 si cu atat mai mult a unei mitraliere de TAB asupra unei multimi neinarmate isi cam da seama despre ce vorbesc.

Mi se pare lesne de priceput ca armata NU a executat, in covarsitoarea majoritate a cazurilor ordinul de a trage in plin. Daca ar fi executat cu minima constiinciozitate ordinul Timisoara ar fi avut MII de morti, ca sa nu spunem zeci de mii.

Parerea mea e ca daca cineva a executat ordinul , fie din armata sau Securitate, a facut-o in cele mai multe cazuri din afara trupelor regulate, in diverse ocazii episodice, sporadice, suficient ca sa starneasca panica printre manifestanti. (niste tampiti/dezaxati/scelerati care ori nu vedeau care e mersul ori se faceau ca nu vad). Ceea ce nu era cazul trupelor regulate. Singurul caz in care am citit ca s-ar fi stabilit ca victimele au fost facuta de trupele regulate a fost cazul in care un detasament militar a primit misiunea sa recupereze 5 tancuri blocate de manifestanti , in Timisoara, cand au executat foc asupra manifestantilor (cativa) pt a putea indeplini misiunea.

Pe 21 la universitate la fel. Din ce se stie, manifestantii erau in piata in numar de cateva mii iar nr mortilor a fost in jur de 100. Da, armata a avut ordin sa traga si din ce povestesc unii revolutionari s-a tras in plin cand s-a spart baricada, noaptea cand in piata mai ramasesera cativa zeci de demonstranti. In inregistrari se aud intr-adevar rafale dupa rafale. Numarul victimelor oficiale din piata univ. ma face totusi sa cred ca ordinul nu a fost executat atunci cand in piata erau cateva mii de demonstranti (in dupa amiaza zilei de 21). Altfel piata univ ar fi fost un fel de tien-an-men, adica cu mii de morti, lucru despre care toti stim ca nu s-a intamplat...

Sigur, trebuie sa fim constienti ca datoram mult din libertatea noastra de acum (atata si asa cum e) celor care atunci au murit cu dorinta sincera de a scapa de dictatura. Cu atat mai mult cred ca le datoram aflarea adevarului asa cum a fost el.

[acest post a fost editat ulterior pentru a fi mai exact in ceea ce exprima]

Last edited by Floydman : 22 Dec 2009 at 18:05.
Floydman is offline   Reply With Quote sendpm.gif