Thread: "Avatar"
View Single Post
Old 22 Dec 2009, 08:28   #149
marius_em
Guru

marius_em

Originally Posted by M0n0:
Si cu asta incepem era cand noi suntem "extraterestrii" (terestrii) pentru alte popoare...
Am mai vazut ideea chiar anul asta. E vorba de Battle for Terra, care are o poveste aproape identica. Singura diferenta e ca nu e vorba de o resursa, ci de colonizarea unei noi planete, dupa ce omenirea isi "omorase mama". Deci tonul acestui trend nu a fost dat de Avatar.

Originally Posted by M0n0:
A zis cineva intr-un post precedent ca finalul e cam sec din cauza ca le-au permis pamantenilor plecarea acasa, dandu-le ocazia astfel sa vina inapoi cu forte noi si mai puternice. Eu zic: Ei nu au venit pentru ca au nevoie de energie? Cu ce sa mai vina inapoi daca pe pamant nu mai au energie? Au destula pentru a ajunge inapoi acasa...dar acum merg cu mana goala, pentru ultima data.
Chiar eu am zis. Si argumentul ramane valabil. E adevarat ca era folosit pentru energie, dar nu inseamna ca era singura sursa de energie, sau chiar si asa, ca nu aveau destule stocuri pentru a lansa un atac cu toate fortele, pentru a-si asigura securitatea energetica, mai ales daca aceasta resursa era atat de valorasa. De asta am spus ca finalul e copilaros, in logica filmului. Nu se rezolva nimic, ba chiar se agraveaza situatia. Daca filmul ar fi continuat, nu vad prea in roz viitorul Pandorei. Just nuke the goddamn place and get the production running.

Originally Posted by Liviu-:
Care ar fi aia?
Cand exista tehnologia AI de calibrul lui Gerty, sa folosesti clone, care, datorita naturii umane, a trairilor emotionale, cauzeaza destul de multe pagube. Plus cheltuielile cu acele turnuri ce bruiaza telecomunicatiile. Plus riscul de imagine pentru companie. Nu mi se pare prea credibil ca un CEO sa ia o asemenea decizie, cand ai o alta cale mult mai simpla de a controla productia "by remote" de la o distanta relativ mica, care ar permite o interventie relativ rapida a unui echipaj uman daca ar aparea probleme, cum chiar s-a intamplat in film.

LE. @M0n0, am gasit un link interesant ce explica mai clar ce ar fi acel unobtanium. De fapt nu e o sursa de energie, ci un material super-conductor foarte rar, este un material de constructie vital pentru navele ce le permit calatoriile interstelare. Asta cred ca satisface si nevoia de ancorare rationala a lui Pitbul.
Si se pare ca m-am inselat cu privire la acei munti plutitori, nu sunt doar la impresie. Unobtanium are un fel de proprietati magnetice ce-l face sa pluteasca intr-un camp magnetic, ergo munti plutitori.
Ce-i drept, ori am ratat eu explicatia asta in film, ori ea nu prea a existat. Si eu aveam impresia ca e un fel de combustibil.
http://james-camerons-avatar.wikia.com/wiki/Unobtainium

Last edited by marius_em : 22 Dec 2009 at 09:10.
marius_em is offline   Reply With Quote sendpm.gif