View Single Post
Old 21 Dec 2009, 23:30   #97
Shuyin
Novice

Shuyin

Originally Posted by Pitbull:
Nu-mi amintesc sä se fi confirmat vreo relatie de "amicitie" sau "prietenie", si nu agreez folosirea gratuitä a apelativelor respective. Denotä un nivel de educatie lamentabil.
Nici mie nu'mi place sa mi se dea sfaturi insipide, pe o exprimare defectuoasa (din care sa nu reiasa concret, din prima, ideea de baza) si nici sa mi se sugereze ce formula/constructie sa folosesc in exprimare.

Asta facand parte din categoria 'lucruri pe care nu le agreez' pt ca vad ca in ciuda faptului ca nu te'am intrebat, tu mi'ai spus ce nu'ti place, so i'll take the hint and do the same. Poate inavatand amandoi ce nu'i place celuilalt, vom putea avea un dialog cat mai... productiv.

In alta ordine de idei, bati campii:
[...] arta filmului si-a consacrat o serie de criterii valorice ferme, care nu pot fi desconsiderate prin tentative de relativizare generalizatä[...]
relativitatea este generala si se aplica in orice domeniu, fie ca'ti convine tie sau nu

[...]Numai respectarea adeväratelor valori a fäcut posibilä existenta atât a unor mari artisti de continut[...]
exista si valori neadevarate?

[...] Dar e nevoie sä se recunoascä valorile reale[...]
in aceeasi nota ca mai sus: exista si valori ireale?

Cat despre asta:
[...] sä se refuze dreptul la cuvânt al impostorilor si al incompetentilor.
Cam agresiv, nu crezi? Daca ai impiedica dreptul la opinie, s'ar numi regim dictatorial. Toata lumea are drept de exprimare, atata timp cat o face decent, fara sa jigneasca.
In principiu, este ideal ca toti cei ce isi exprima pctul de vedere intrun anumit domeniu (cinematografie, fizica nucleara, sau orice altceva) sa aiba o parere cat mai pertinenta. Dar doar pt ca asta nu se poate, nu ti se pare ca e un pic cam agresiv sa refuzi dreptul la cuvant?

Un ultim pct pe care vreau sa'l ating: "Cine nu stie, sä învete, APOI sä aibä opinii."
Ceea ce trebuie tu sa inveti e ca oamenii au gusturi si sisteme de valori diferite. Daca unul considera ca un film pe care tu il consideri o valoare, e defapt un cacat, nu inseamna ca greseste doar pt ca are o opinie diferita de a ta. Inseamna ca are alt sistem de valori (si aici un mic amendament: asta nu inseamna ca invariabil e manelist sau incult Poate sa fie cel putin la fel de cult, dar sa nu'ti impartasesca ideile; nu esti Dumnezeu si nu exista un sg sistem de valori, universal valabil: al tau ).
La urma urmei, criteriile alea valorice de care vorbeai la inceput, nu sunt in regim absolut. Nu exista un sistem absolut de clasificare a filmelor, care sa spuna 'astea's capodopere, astea nu'. Si daca tu crezi ca exista, cine l'a facut? Dumnezeu? Pt ca daca e facut de oameni, nu e in termeni absoluti. E relativ.
Un simplu exemplu: ce te faci daca Ursula K. Le Guin vine si'ti spune ca un film al lui Fellini spre ex, care in sistemul tau de valori (si in al altor cinefili/critici) ar fi o capodopera, i s'a parut prost? Ii spui sa taca, ca n'are dreptul la opinie, ca e proasta/manelista (pt ca are o opinie diferita de sistemul tau de valori) si o trimiti sa invete cinematografie? Hai sa fim seriosi...

Vad ca ai niste concepte fundamental diferite fata de ale mele si imi lasi impresia unuia care crede ca el e absolutul in materie de cinematografie, si oricine nu'i imparte sistemul de valori greseste 'by default'. Iar asta te apropie de manelistii aia de care vorbesti (nu din pdv cultural, ci din pdv al atitudinii).
In conditiile astea e mai bine sa incheiem discutia pe marginea subiectului asta aici, mai ales ca dam in offtopic.

Revenind la filmul ce face subiectul acestui topic, daca tu il consideri un film exceptional, e parerea ta si asa cum am spus ti'o respect (nu pt ca ai avea dreptate, ci pt ca asa e civilizat), dar nu sunt de acord cu ea.
Nu poti schimba faptul ca filmul abunda in scene irelevante si conceptul de 'real time' este folosit in cele mai nepotrivite situatii.
La urma urmei, in descrierea filmului nu scrie 'dragos bucur la masa: observe his eating habits until you get bored' si nici 'filajul in 10 pasi simplii; astazi: cum sa stai langa un stalp pt jumatate de ora'.
Daca asta inseamna valoare artistica la tine, pas. Oricine poate sa 'uite' de camera intro scena si sa te faca sa casti; mai greu e sa angajezi privitorul intro scena/situatie thought provoking, iar regizorul acestui film reuseste asta doar odata, la final.

edit pt domnul care latra prea tare: "Bunävointä am; timp, mai putin - în special pentru logoreicii agramati." - asta este insulta gratuita. Should i say you are mentally challenged, or something similar? Adica nah, am incercat sa pastrez un ton cat mai civilizat, da' parca nu'mi place sa fiu jignit gratuit de un distrus care sufera de un complex de superioritate.
Daca moderatorii fac uz de jigniri gratuite, inseamna ca folosirea invectivelor e permisa pe acest forum?

In mod normal ti'as fi dat report, dar vad ca esti moderator pe'aici si nu vad ce'as rezolva. In fine...

Last edited by Shuyin : 21 Dec 2009 at 23:57.
Shuyin is offline   Reply With Quote sendpm.gif