Sunt de acord cu tine, cu exceptia câtorva mici detalii:
"Politist, adj." nu e un "scurt-metraj" (nici bunicel, nici räucel), ci un lung-metraj. Ce fel de lung-metraj? Unul excelent.
Ai dreptate: actiunea lui ar putea fi comprimatä si într-un scurt-metraj. Si mai ai dreptate si când spui cä acela ar fi un scurt-metraj bunicel.
...Dar nu ar fi "Politist, adj." - ar fi alt film, de alt autor, si de un nivel valoric sensibil inferior.
Iar acum, un sfat:
Nu vä mai ascundeti sub paravanul amägitor al väcäroianului "pärerea mea" (implicit sau explicit; în românä sau în englezä). Nu ne putem permite sä debitäm ORICE ineptii, numai în numele unei iluzorii "libertäti de opinie". In acesti parametri, putem avea gusturi personale, dar nimic mai mult. Eu, de pildä, îl detest pe Buñuel - dar nu-mi pot permite sä zic cä "Tristana" e "un scurt-metraj bunicel, transformat intrun lung metraj prost spre foarte prost" - mä opresc la a zice: "nu-mi place, nu e pe gustul meu". Dacä as lansa o asemenea aberatie, as merita sä mi se spunä: "ce cauti aici, papagalule? Hai, roiu'!"
Prin urmare: când nu ne pricepem la ceva (filme, drept civil, salatä orientalä, politicä, gramaticä olandezä, etc.), folosim formule si atitudini gen:
- eu cred / presupun / mi se pare...
- vä rog sä mä învätati si pe mine.
Vom câstiga pe douä planuri:
- al respectului
- al evolutiei.
Last edited by Pitbull : 21 Dec 2009 at 19:01.
|