Acum m-am intors de la vizionare...
Sa incep cu minusurile care NU sunt pentru film:
1. Imax = poate in alte tari aceasta tehnologie este pusa in valoare altfel... la noi, dezamagire maxima; am stat pe ultimul rand si cu toate astea am iesit cu privirea incetosata din sala aia in care m-am simtit inghesuita ca o sardina in conserva ! Nu stiu cum au rezistat cei din primul rand

???
2. S-a terminat cu vizionarile la Imax... Alice o sa il vad 3D la Multiplex unde datorita tehnologiei RealD 3D, chiar merita !
Acum sa incepem cu filmul: Mi-a placut foarte muuult

! S-a intors James Cameron cu o poveste interesanta ! O fi plina de clisee si poate ca majoritatea nu sunt impresionati... Eu una
am fost ! Pentru mine a insemnat o cascada vizuala ametitoare... flora, fauna, limbaj, un popor aparte, efecte vizuale fantastice, o adevarata bijuterie. Mi-au placut in special secventele in care Jake zbura... Sunt sigura ca James a gandit fiecare scena in parte pentru ca am vazut multe aluzii ce mi-au adus aminte de razboiele reale in care multi au incercat sa invinga tirania cu si mai multa tiranie. James Horner a invaluit tabloul vizual cu o coloana sonora care a intregit munca depusa de Cameron. Nota mea: 9/10
Oare la cate premii Oscar sa ne asteptam ?