Thread: "Avatar"
View Single Post
Old 18 Dec 2009, 23:03   #110
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Abia am ajuns de la vizionarea completa de data asta si in conditii (aproape) normale. Ce sa zic, filmul continua in aceeasi maniera, puternic vizual, dar poveste simpla, sau mai bine zis banala precum altcineva inaintea mea. Nu neg faptul ca in ciuda simplitatii am fost putin captivat de poveste, dar departe de ce mi-as fi dorit. Mi-e ciuda ca un regizor de talia lui Cameron nu a reusit sa scape de cliseele americane... si sunt atat de multe... De asemenea tot filmul e previzibil de la un cap la altul, nu lasa nici macar un lucru de gandit pentru spectator, ti se prezinta ceva nou si imediat stii ca acel ceva va fi utilizat in modul "X" mai tarziu in film. Atatea tipuri de personaje vazute in n filme (unde n nu tinde chiar la infinit, dar e destul de mare), mai ales cele din armata. Pacat ca nu s-a putut abtine din a face un film pe care sa-l inteleaga si un retard mintal din prima, ar fi putut fi mult mai mult din punctul asta de vedere. De mentionat si faptul ca la a doua vizionare filmul a devenit putin cam plictisitor si nici macar punctul forte, vizualul, nu a ajutat prea mult.

Pe de alta parte se afla vizualul, foarte puternic prin imagini si peisaje superbe, prin creaturi interesante si poate chiar originale intr-o anumita masura pentru lumea filmului si printr-o dinamica care te poate tine cu sufletul la gura. De asemenea nici coloana sonora nu e rea, dupa cum ziceam mai sus, creeaza si mentine o atmosfera placuta filmului, ba chiar era o melodie care mi-a si placut undeva pe la minutul 120 cred.

Actorii nu sunt nici cu plus, nici cu minus pentru ca nu aveau ce dovedi intr-un astfel de film. Probabil au facut exact ceea ce a vrut Cameron, dar asta a insemnat lucruri cam simple, nimic special din partea lor. Cred insa ca Sam Worthington a fost o alegere foarte potrivita pentru rolul principal.

Pentru mine Avatar e sub Aliens si Terminator 2 ca sa ma raportez la altea creatii ale lui Cameron. De Titanic si prima parte din Terminator nu am fost niciodata atasat asa ca as putea prefera Avatar in locul lor, dar nu cu mult si nu tot timpul.

Concluzia personala: Cameron a ratat o sansa uriasa, de fapt nu a ratat-o complet, ci doar pe jumatate, dar si asa a creat ceva de buna calitate.

PS: Mi s-a parut mie sau efectele 3D ies in evidenta doar la inceputul filmului?

LE: Ca tocmai am vazut ceva legat de "umorul de calitate" in mesajul lui Disciple. Aproape toate glumele din film sunt previzibile si cliseice. Daca la prima vizionare am zambit putin la unele dintre ele, la a doua n-au scos nimic din mine.

Last edited by Liviu- : 18 Dec 2009 at 23:06.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif