Thread: "Avatar"
View Single Post
Old 18 Dec 2009, 22:49   #109
Disciple
Guru

Disciple

Hey,man!
In primul rand bun-venit pe forum si la cat mai multe postari!
In al doilea rand nu lua in nume de rau postul lui Pitbull.Tocmai te iei la tranta cu un critic de film si omul dincolo de ironiile sale stie ce spune.
In al treilea rand(si de aici acolo intervin cu parerile personale) si eu vreau sa cred(nu am apucat sa vad tot filmul din cauza incompetentei celor de la Movieplex - sper ca se vor revansa cum trebuie) ca filmul are mult mai multe de oferit.
Cunosc foarte bine filmele lui James Cameron si stiu cam ce isi doreste omul de la public(la naiba,Terminator 1&2 pe langa inca vreo 20 de pelicule mi-au trasat drumul in viata,crede-ma) si stiam cam la ce sa ma astept din partea lui:mult efort,spectacol,betie vizuala,obsesie pentru detalii,umor de calitate toate ambalate intr-un film ce se doreste a fi tinut minte.
Sunt sigur ca J.Cameron a visat si noaptea si in somn toate acele cadre superbe care impanzesc filmul,ca a lucrat si a avut in minte un infinit de idei excelente,dar din pacate un asemenea proiect daca ar fi avut o poveste care intr-adevar sa te faca sa tresari(si iar imi vin in minte Terminatorii),sa te gandesti la ea,sa iti pui intrebari,sa discuti cu amici cinefili la bere despre sensurile ei,filmul asta ar fi intrat din prima in istorie.Pentru ca intr-adevar este o revolutie in materie de concept grafic,imagistic,sonor,etc.
Insa naratiunea nu se ridica la inaltimea spectacolului vizual,ci se rezuma la niste schematisme care in sinea lor acolo nu sunt rele,dar nu isi gasesc locul intr-un proiect atat de ambitios.
Sa nu ma intelegi gresit.
Filmul nu este o voma precum "2012" in ceea ce priveste povestea.Cameron nu este Emmerich.
El stie sa serveasca cum trebuie o poveste fara pretentii profunde(mi'a demonstrat'o si cu "True Lies") si am remarcat ca in ciuda acestor lucruri filmul nu e catchy.
Nu te uiti la el ca la un blockbuster obisnuit(ex:"Wanted","Hancock","Transformers","Gam er",etc.),ci daca nu te concentrezi asupra celor mai mici detalii,risti sa te pierzi.
Dar cu parere de rau: povestea eroului care intra in contact cu o identitate straina acestuia,se completeaza cu aceasta si apoi va lupta pentru binele acesteia am mai vazut-o in prea multe filme(ex.:"Last Samurai","Pintea","Iancu Jianul haiducul","Solo","District 9",etc.)
Disciple is offline   Reply With Quote sendpm.gif