Coloana sonora nu mi se pare extraordinara, in sensul ca nu iese in evidenta. Mi se pare ca rolul ei e doar de a crea/mentine atmosefera filmului si in mare parte trece neobservata, mentinand insa o stare placuta. Sunt filme care intr-adevar ies in evidenta printr-o coloana sonora puternica incat atunci cand auzi anumite melodii iti da un inceput de lacrima pe marginea ochiului, dar Avatar nu e unul dintre ele. Vizualul e clar punctul forte al sau, coloana sonora e buna, dar nu extraordinara, cel putin nu in partea de film pe care am vazut-o. Oricum, despre Avatar se poate spune ca este capodopera numai datorita punctului sau forte, chiar daca la restul capitolelor poate nu exceleaza fata de majoritatea filmelor bune. Atat timp cat este peste tot ceea ce s-a facut la un anumit capitol presupun ca i s-ar putea zice capodopera
LE: Si mie mi-a placut foarte mult LOTR si l-as numi capodopera pentru genul sau, dar s-ar putea sa fiu si putin subiectiv. LOTR are mai multe personaje care sa-ti atraga simpatia fata de Avatar, dar beneficiaza si de mult mai mult timp pe ecran. Desigur simpatia pentru anumite personaje nu e destul, povestea mi se pare mai interesanta decat cea din Avatar, dar deja intram la categoria gusturilor fiecaruia. Diferenta dintre LOTR si Avatar si celelalte capodopere ale genului din care fac parte e ca LOTR parca are o competitie mai slaba. SF-ul e un gen prielnic filmelor care dau de gandit, atat in timpul vizionarii lor, cat si dupa ce acestea s-au terminat, iar Avatar nu pare a fi deloc un astfel de film. Din aceasta cauza nu ma lasa inima sa-l numesc capodopera, e prea simplu, dar e al naibii de frumos.