Originally Posted by Windom:
Titanicul concurase cu LA Confidential care e un film superior pe toate planurile (cu exceptia efectelor speciale, dar de obicei mi se rupe de aspectul ala). LOTR a concurat cu Mystic River for christ sake (!!!) si l-a pus pe acesta in umbra. Mi s-a parut absolut incredibil.
|
Sa fim seriosi, LA Confidential a fost mai buna decat Titanic la jocul actorilor (chestie cu care Academia a fost foarte corecta), si la scenariu. Si spun asta in conditiile in care LA Confidential a fost un film care mi-a placut super mult (ca si Full Monty, ca si Good Will Hunting ca sa nu mai vorbim de As Good As It Gets). Cu toate astea consider ca Titanic si-a meritat majoritatea Oscarurilor, pentru ca ce sa vezi, filmele nu sunt doar actori si scenariu.
Despre Lord of the Rings nici nu mai vorbesc pentru ca mi se pare ca a excelat la toate capitolele, inclusiv la cele la care Titanic nu a fost cine stie ce (scenariu si actori). Ok, problematica din Mystic River m-a impresionat mai tare si m-a pus pe ganduri. Dar nu e un film pe care sa vreau sa-l revad. Nu e un film care sa-mi fi ramas cu ceva in minte. Daca-l compari cu alte filme din genul lui, ai sa vezi ca nu e nici macar super special.
Eu nu zic ca Academia e perfecta si nu da de multe ori chixuri. Dar daca e sa fim obiectivi, vedem ca deciziile nu sunt totdeauna pur politice si economice.