Oricine sa castige, doar The Hurt Locker nu. La inceput, dupa ce l-am vazut la IIFF (intr-o sala cu 8 oameni), pur si simplu nu mi-a pasat. Nu mi-a parut rau ca l-am vazut, dar nici bine. Un film de duzina. Insa, dupa ce am vazut nebunia din jurul acestui film, nu pot decat sa-l urasc. Ii inteleg pe americani, dar nu inteleg restul lumii. E propaganda curata, si stiu ca vor sari toti ca mesajul e anti-war, ca razboiul e un drog, ca nu stiu ce, dar filmul asta a prezentat soldatii americani ca pe niste sfinti, plus unele scene de badasserie mai ceva decat in Rambo. Nu pot sa iau in serios asa ceva, orice mesaj mi-ar transmite, standardul despre genul asta de film mi-a fost ridicat prea sus de Generation Kill (unde americanii erau si ei oameni, nu sfinti cu puteri de super-erou).
Nu e un film rau, dar e foarte foarte supraestimat. Din fericire, pentru Oscar, dar si pentru Globuri am vazut ca are un competitor serios in Up in the Air. Nu am vazut filmul asta, dar am citit doar lucruri bune si astept sa-l vad, cred ca imi va placea. Preferatul meu e Inglourious Basterds, dar nu cred ca va castiga mai nimic, in afara de actor in rol secundar, C. Waltz, si la Glob, si la Oscar.
|