That's because you take it too seriously. E un basm, nu e Cidade de Deus. Eu tocmai asta am apreciat la el, faptul ca Danny Boyle a preluat dintr-un gen din care niciun alt regizor vestic nu ar fi incumetat. Filmul e bazat pe o carte a unui diplomat indian, pe care n-am apucat sa o citesc, dar ma gandesc ca Boyle si Beaufoy au vazut ceva in ea care i-a indreptat spre approachul asta. Nu imi inchipui cum altfel ar fi putut fi abordata povestea?? E asumat siropoasa si kitschoasa in sensul Bollywoodian si in fond a iesit foarte in spiritul tarii.
Benjamin Button mi s-a parut parut mult prea epic, mult prea lung pentru un film al carui outcome il stii din primele minute si mult prea banal in simbolitisca. N-a avut nici macar o scena care sa iasa in evidenta, pur si simplu sters, de la un cap la altul. Cinematografia frumoasa totusi. Mi-au placut partile cu Tilda Swinton la Petersburg, dar asta pentru ca imi place foarte tare de ea. Si nu inteleg ce a vrut Fincher sa demonstreze cu filmul asta???
|