View Single Post
Old 13 Dec 2009, 05:40   #148
ATB4FOREVER
Senior

ATB4FOREVER

...scz, dar a trecut mult timp decand nu am mai scris pe cinemagia.ro asa ca va rog sa'mi iertati urmatoarea... s'a tampit lumea???... ce facem, critica de film sau analiza morfo'sintactica?... scz de repezeala in care am scris, de aici si eventualele greseli... care se vor repeta si pe viitor fara doar si poate... simplu ca doar nu ma obosesc sa le corectez... las pe altii... ...

...ok, entertaiment... dar totusi ii trebuie un pic de "verosimil" scenariului... ca nu e "Grindhouse" de ex...

...app, mda, corect exista si negri cu trasaturi de albi... buze, nas, ochi mai mult sau mai putin specifice rasei europoide (desi aici ochii tatalui lui MJ sunt dubiosi, pe principiul asta si Fuhrerul sustinea ca are o nuanta de caprui- albastrui- inchis ...dar oricum.., whatever...)... dar asta e rezultatul combinarii genelor intre oameni/ rase...bla'bla'bla... si in cele din urma nu exista evrei- evrei cu ochi albastri sau chiar blonzi...... actori evrei cu ochi albastri???? aia's evrei cand sunt eu from appalachia http://en.wikipedia.org/wiki/Redneck

ce mi'a placut cel mai mult?
- Christoph Waltz aka. Col. Hans Landa genial...
- accentul de redneck a lui Brad...

Originally Posted by Im.Kino:
cum miercuri se descurca de minune, "decat" un amendament - "ca si roman" (ATB...., paragraf 3), e totalmente incorect gramatical (nu mai stau sa explic de ce anume) si mi se pare aprig de tupeist sa critici scenariul unui om care jongleaza cu limba ca nimeni altul (what a show he makes out of it!!!) cand faci astfel de greseli

...app, dl. "cand faci astfel de greseli"... referitor la greseli, din cate imi amintesc, idolul tau are o mica problema in pronuntie (nu stiu exact daca e dislexic. ca sincer la cat de mult citesc americanii, astia confunda dislexia cu purul analfabetism, dar oricum, ceva ce tine de pronuntie...)... s'ar putea sa gresesc, dar asa imi amintesc...

Originally Posted by marius_em:
ATB4FOREVER, eu am vazut exact invers lucrurile decat tine. Doar scena cu interogarea prizonierului a prezentat soldatul german intr-o lumina onorabila, iar pe cel american ca pe un bastard. De unde si titlul.
Am privit filmul absolut detasat, fara nici o reminiscenta istorica, astfel incat nu-ti impartasesc sentimentul de, stiu eu, ofensa. In al doilea razboi mondial noi nu am fost aliatii Germaniei, cat cateii lui Hitler, ca daca am fi fost aliati, nu am fi trebuit sa cedam Ardealul. De fapt, Romania a cam fost copilul ploii, .

... "bastarzi" erau pentru ce misiune aveau si pentru mijloacele folosite la indeplinirea ei... nu am sustinut nici unde ca soldatii germani ar fi prezentati sau ca ar trebui prezentati intro lumina onorabila... imi exprimam doar antipatia fata de stereotipul de "eroi americani care sunt de partea binelui allways" ... sa stii ca istoria e scrisa mereu de invingatori si nu de cei care sunt "buni"... bine, dar sa nu intelegi ca as zice ca germanii erau "baietii buni"... fuck them, fuck them all from berlin to washington

...in al doilea rand... (aici nu poti sa ma contrazici) noi nu am cedat ardealul, ce pur si simplu ne'a fost luat... diplomatii Ger. au prezentat noua harta de dupa Dictatul de la Viena sur si simplu, nu ca am fi fost pusi sa cedam noi ceva... abia apoi noi am intrat in razboi... cu scopul de a recupera Basarabia ...si da, indiferent de ce'ti mai amintesti din curtea scolii, am fost aliati ai Ger., pe locul al doilea ca si importanta, dupa Italia... ca si nr. de soldati detasati, cu alte cuvinte ca si efort de razboi... ... citeste "Aliatul uitat al lui Hitler. Ion Antonescu si regimul sau 1940-1944" - Dennis Deletant, un istoric strain si impartial... si ai sa vezi cum era situatia noastra atunci...

"cum batea vantul, asa ne miscam si noi"... ...ok, daca asa simti

Last edited by buticut : 13 Dec 2009 at 12:42.
ATB4FOREVER is offline   Reply With Quote sendpm.gif