View Single Post
Old 12 Dec 2009, 21:49   #145
miercuri
Guru

miercuri

Originally Posted by ATB4FOREVER:
Originally Posted by miercuri:
Originally Posted by BJBlazkowicz:
nush cum i-o impresionat pe unii jocu lu' Bred Pititel, da impresia unui tip ce-si imagineaza ca se stie si pentru care "o-nvatat" accentul sudic la repezeala, asa, 'n vo duoua zalii
daca nu l-o informat inca nimeni, accentul ala de sudist trebe sa sune diferit de-al tiganului din Snatch (or la el nici o diferenta) -sau asta face parte tot din umorul viguros al regizorului
Nu stiu ce ureche ai tu pentru accente, dar aici n-ai nimerit-o deloc.
Uite cum vorbea Mickey the Pickey
Si uite cum vorbeste Aldo Raine
Si daca sunt realizate prost amandoua, tot nu seamana intre ele. Si sincer, niste non-nativi ca noi nu prea ne putem da cu parerea legat de acuratetea accentelor, decat in cazul in care chiar se observa de la o posta.

...miercuri... ba ne putem da cu parerea din simplul fapt ca suntem liberi sa o facem, chiar daca nu suntem nativi... k oricum americanii sunt prea prosti ca sa'si dea ei cu parerea... sincer

filmul (regia, sunet, replici) e de 10+...doar e un Tarantino
scenariul... -5... deoarece povestea e plictisitoare, e reluat eroismul soldatului american care lupta pentru binele omenirii impotriva antisemitismului german... bla'bla'bla...

...ca si roman, deci tara care a fost aliata a Ger. si care in mod oficial a pierdut razboiul, ca nimeni nu considera ca noi am fi intors armele impotriva nazistilor etc. nu prea puteam sa fiu impartial cand m'am uitat la film... plus ca dupa 21 de ani de filme... parca astea cu good vs. evil sunt din ce in ce mai plictisitoare...

app...

"the basterbs"... imi aduc aminte de eroii lui Sven Hassel... defapt mai bine spus antieroi..,
Da, suntem liberi sa ne dam cu parerea, dar asta nu ne face cu nimic mai destepti uneori, ba chiar ridicoli. Cam la fel de ridicoli ca americanii despre care generalizezi tu, si care contrar opiniei tale isi dau cu parerea la greu.
Iar filmul trebuie ar trebui privit ca o piesa de entertainment pur, fara implicatii istorico-sentimentale de genul. Nu este un film istoric, premiza de la care ai plecat este gresita. E ca si cum te-ai uitat la Shaun of the Dead ca sa te sperii. In postmodernism poti sa iei un subiect "serios" cu S mare si sa-l transformi intr-o tzacaneala. Tarantino a demonstrat ca se pricepe foarte bine la asta.

edit: si "ochi albastrii" in contextul in care l-ai scris tu se scrie de fapt "ochi albastri".
- aceasi regula si unde a scris illo "negrii"
iar dintre actorii evrei pe care ii stiu eu, o mare parte au ochi albastri.

Last edited by miercuri : 12 Dec 2009 at 22:00.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif