1. Referitor la talent versus frumusete, succesul este si el de mai multe feluri (o actrita frumoasa poate fi ultramediatizata si poate atrage milioane de spectatori in sali la filmele - nu neaparat bune - in care apare, in timp ce o uratica poate sa fie cunoscuta de mai putini spectatori, dar poate avea vitrina plina de premii stranse prin festivaluri).
2. Deschizand acest topic, nu ma refeream la actrite, ci la eroine de film, la diverse tipologii si, mai ales, la imaginile create de cineasti. De aceea am dat exemplul cu Von Trier versus Tarantino, sunt doi regizori care redau diferit imaginea femeii. Speram sa veniti cu alte exemple, similare sau nu, poate ca sunt si regizori care au sarit de la o extrema la alta. In timp ce unii au o eroina tip in majoritatea filmelor lor, poate ca altii au preferat sa exploreze universul feminin, percepand femeia in mod diferit de la un film la altul.
Cand am deschis topicul ma gandeam la pct. 2, nu la talentul si frumusetea actritelor, si nici macar la caracterul lor, nu ma intereseaza viata lor reala, ci a personajelor carora le-au dat viata pe ecran.
Eventual putem vorbi despre actrite care au interpretat roluri foarte diferite, trecand intr-un mod foarte facil de la de la ingenue la monstri, desi am fi cam offtopic, pentru ca eu ma refeream la viziunea regizorilor, nu la interpretare.
Last edited by corinka : 13 Dec 2009 at 13:31.
|