View Single Post
Old 10 Dec 2009, 19:42   #24
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by Chambord:
Mockingbird nu-i prost deloc. La faza cu plictiseala nu ma bag pt ca plictiseala nu functioneaza dupa legi logice sau fizice. De Sirk zic doar ca nu am apucat sa-i vad vreun film dar e pe lista.
Singin in the rain este muzicalul meu preferat (si sunt un om care uraste "maimutzareala", "cantecul si jocul" fara motiv in filme). Filmul asta nu e doar un muzical si gata. Are regie definita, culori, efecte. Toate cu miez.

Asa si mie A Clockwork Orange mi se pare oribil. Dar probabil m-as trezi cu o bata in cap daca as face greseala sa spun asta cu voce tare.

De ce ti s-a parut Mocking bird un film bun?
Lasand la o partea plictisul subiectiv, ok, ce spui tu ca e bun la filmul asta?

Eu spun pe langa cele spuse la deschiderea acestui topic, ca filmul vorbeste despre doua teme tocite, copilaria feerica, mitologia zvonica urbana si discriminarea negrilor. Problema nu e ca sunt teme tocite, in fond vorba multora, nu exista nimic sa nu se fi spus pana acum, dar modalitatea in care sunt expuse temele astea ma de pe spate (asa dorm eu la filme, pe spate). Vezi copiii aia zburdand prin curte, intr-o lumina bucolica gretoasa, il vezi pe tatal atat de intelept si care da sfaturi de Om cu O mare. Linia povestii e lipsita de cum sa-i zic, sofisticare, simplista.
Parca e un film pt persoane care pricep greu subtilitatile si atunci le spui ca la tonti povesti simple.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif