Thread: "2012"
View Single Post
Old 07 Dec 2009, 14:24   #46
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Eu pentru Emmerich recunosc ca am o slabiciune si nu ma pot supara prea tare pe el. Oricum Independence Day ramane cel mai bun film al lui.

Nu am fost data pe spate de 2012 dar nici nu m-am simtit insultata ca la Wanted. Mi s-a parut un film ok. Nu stau sa-mi bat prea mult capul cu toate contradictiile cu legile fizicii, pentru ca oricum in filmele cu mega-dezastre eroii principali sunt inzestrati cu puteri supranaturale.

Ceea ce-mi place mult la Emmerich insa (motiv pentru care voi merge sa-i vad si viitoarele productii) este ca mereu strecoara cate o idee interesanta care merita luata in calcul. In Independence Day era ca americanii cerceteaza in secret extraterestii si ca nici presedintele nu stie de asta, in The Day after Tomorrow ca incalzirea globala va duce la o racire brusca si o noua epoca de gheata, iar in 2012 ideea ca in cazul unui astfel de dezastru nici vorba ca oamenii ar fi informati ci ca evident biletele s-ar vinde la licitatie.
In viata reala insa, arcele n-ar fi deschis probabil portile, si nici in interiorul lor nu cred ca ar fi fost o atmosfera asa idilica. Dar na, sa nu ne deprimam prea tare.

Imi mai place de Emmerich ca desi distruge tot felul de cladiri si monumente super importante, mereu salveaza spectaculos cate un caine (labradorul lui Tyra Banks in Independence Day, cainele vagabondului din The Day After Tomorrow si chiuwawa rusoaicei). Foarte dragut din partea lui.

Ce nu mi-a placut mie absolut deloc si m-a ingrozit, a fost ca filmul nu a fost pe pelicula ci pe digital. Nu fac parte dintre nostalgicii care ridica in slavi pelicula. Dar efectiv aveam senzatia la incepututl filmului ca ma uit la un talk-show de la televizor sau o telenovela de la MediaPro. Un sentiment horror. Sa filmeze pe digital si sa transpuna dup-aia pe pelicula daca altfel nu se poate.