Unlikely Messiah
|
Asaaa...
Deci:
La 23:00, ies de la Teatrul de Comedie, unde fusesem invitat la premiera spectacolului-coupé "O lume pe dos" (trei piese într-un act), regia Iarina Demian, cu Tudor Chirilä, Iarina Demian, Smaranda Caragea, Simona Stoicescu, Marius Drogeanu si Andrei Runceanu.
Pe la 23:05, ajung în Unirii si väd, peste afisele electorale de pe panoul mare de lângä coborârea la Unirii 1, postere autocolante negre cu litere albe: BASESCU DISTRUGE TOT.
Rup unul, îl arunc, dau sä cobor la metrou - mä ia politia.
Ii urmez cu bratele deschise, le dau ID card-ul, îi felicit pentru promptitudine si, în timp ce-mi notau datele, începem conversatia.
REZUMAT:
EI: - O sä plätiti o amendä.
EU: - Nu, domnilor agenti, n-o voi pläti - o voi ataca în justitie, si voi câstiga. Era afisaj ilegal, încälca legea electoralä, legea afisajului public, si alte legi.
EI: - Dar ne facem dreptate singuri? Dvs. aveati dreptul sä depuneti o plângere, nu sä rupeti bannerul!
EU: - Domnule agent, sä fim seriosi! Stiti la fel de bine ca mine cä n-ar fi folosit la nimic. Uneori, e necesar sä fim rapizi si eficienti, dacä vrem sä remediem o ilegalitate - chiar cu riscul de a comite alta, mai micä. Eu mi-am asumat acest risc - si sunt mândru de asta!
EI: - Vä väd om serios, nu vi se pare cä e o copilärie, sä rupeti asa un banner?
EU: - Sigur cä da, aveti dreptate: în fiecare dintre noi träieste un copil - care e cinstit, curajos si cu constiinta curatä! Vä spun sincer: dacä vä vedeam, si renuntam sä rup afisul, zicându-mi: "Auleo, politia, ce-o sä-mi facä!?", mi-ar fi fost rusine. M-as fi considerat un las!
EI (dupä o convorbire la telefon): - Stati cä vine sefu'. Sä vedem ce zice - poate aveti noroc. Sä stiti, dacä vorbiti la fel cum ati vorbit cu noi, poate scäpati.
EU: - Foarte bine, vä multumesc!
Si vine o masinä neagrä.
Eram convins cä va coborî un inspector sau comisar, sä mä ia la întrebäri.
Când colo, ce väd...?
O GASCA DE HAIDAMACI IN CANADIENE ROSII!
ERA ECHIPA DE CAMPANIE A P.S.D.-ULUI!
ASTIA ERAU "SEFII" POLITISTILOR, DE LA CARE ASTEPTAU AGENTII ORDINE!
Discutia a fost amiabilä, mi-au explicat cä fusese un "räzboi" de uzurä între echipe, cä ei puseserä posterele negre ca reactie pentru cä P.D.L.-ul le rupea afisele mari (incidental, nu erau afise pro-Geoanä ci anti-Bäsescu).
Ne-am despärtit prieteni si am prins ultimul metrou.
CONCLUZIE:
Deja, abuzurile si ilegalitätile totalitariste ale viitorului mandat P.S.D.-ist functioneazä. Politia nu mai e subordonatä legii, ci partidelor politice (la fel ca în toate administratiile fesenist/pesediste).
Am convingerea cä votul de duminicä va fi o mascaradä (ca toate celelalte, de altfel); votäm degeaba, jocurile se fac sus. Bäse i-a deranjat destul de tare ca sä-l lichideze - si o vor face. Rezultatul se stie (la fel cum reiese si din toate textele lingäilor din presä, toti Rosca-Stänestii si Zoaiele Petre si alte curve cu condei care se antepronuntä de säptämâni si luni de zile).
Deci, voi, cei säraci cu duhul care votati cu Geoanä, puteti fi cu constiinta împäcatä (nu cä ati fi avut vreodatä dubii în sensul ästa - vezi opusul lui dubito ergo cogito): nu voi veti aduce din nou la putere coruptia, dictatura, abuzurile, ilegalitätile si continua degradare a României. Altii o vor face. Voi le veti legitima doar.
Somn usor, natiune!
NU vor veni vremuri mai bune.
Mai avem de asteptat.
Mult.
Last edited by Pitbull : 05 Dec 2009 at 00:06.
|