View Single Post
Old 03 Dec 2009, 15:55   #46
Corneliu_Porumboiu
Junior

Corneliu_Porumboiu

Originally Posted by corinka:
Bun gasit pe Cinemagia, draga Corneliu!
Imi permit sa abordez stilul oarecum familiar pe care il practicam pe forum, lasand la o parte pronumele de politete in favoarea celor personale, cu speranta ca acest lucru nu te va deranja (in caz contrar, imi cer scuze).

In primul rand vreau sa iti multumesc, in calitate de spectator, pentru ca m-ai rasfatat cu A fost sau n-a fost? si Politist, adj. si pentru ca, alaturi de alti regizori din generatia ta mi-ai redeschis apetitul pentru filmele romanesti, apetit pe care productiile romanesti din anii ’90 mi-l cam taiasera (exceptie facand filmele lui Nae Caranfil).

Te-as ruga ca, in masura in care timpul si dispozitia iti permit, sa imi raspunzi si mie la cateva intrebari:

1. Ce alte teme te preocupa si ce subiect te gandesti sa abordezi in urmatorul tau film?

2. Ce te satisface mai mult: un impact pozitiv in festivaluri si in randul criticii (aprecierea sigura a unui numar restrans de persoane) sau succesul de box-office (satisfactia ca filmul a ajuns sa fie vazut de un numar mare de spectatori, dar cu incertitudinea ca efectul urmarit s-a si produs, existand riscul ca o parte din spectatori sa fi iesit plictisiti de la film)?

3. Cand lucrezi la un film, recurgi la multe modificari pe parcurs, ajungand ca produsul final sa difere de proiectul initial sau esti genul meticulos care nu se abate de la regulile prestabilite si de la plan?

4. Daca ai avea ocazia, te-ar tenta sa faci filme in limba engleza, pentru a fi mai usor accesibil unui public mai larg (sau consideri ca un public prea lenes ca sa citeasca subtitrarile nu merita efortul)?

5. Daca ai participa la un proiect gen Paris, je t'aime sau All the Invisible Children (mai multe scurt-metraje pe o singura tema), ce alti regizori (romani si/sau straini) ti-ar placea sa mai faca parte din proiect?

Deocamdata ma limitez la aceste intrebari, suntem destul de multi si sper sa reusesti sa ne raspunzi tuturor.

Multumesc, iti urez mult succes si o cariera frumoasa in continuare si te mai astept cu drag pe forum!

Corina
1. 3. Am abordat deja aceste chestiuni, in unele raspunsuri anterioare.

2. Imi place ca filmul meu sa fie vazut de cat mai multi oameni. Din fericire, filmele mele au fost vazute, atat in sali, cat si in festivaluri, de un numar de spectatori la care nu m-as fi gandit atunci cand am terminat scoala.

4. Mi-e teama ca in engleza pe care o stiu acum as face filme superficiale.

5. N-as participa acum, pentru ca am destule proiecte personale pe care le-am inceput.
Corneliu_Porumboiu is offline   Reply With Quote sendpm.gif